Lån 12.000 kr. med hurtig udbetaling

 • Indhent flere lånetilbud ved blot at udfylde én ansøgning
 • Find det billigste lån på 12.000 kr. på markedet
 • Gratis & uforpligtende at bede om et tilbud

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Bankly finder det billigste lån

Sådan fungerer det

Ansøg gratis & uforpligtende
Du indsender én ansøgning. Det tager kun et par minutter.
Herefter indhenter vi tilbud fra bankerne til dig.
Sammenlign dine tilbud
Du får de første tilbud med det samme.
Så kan du nemt sammenligne dine tilbud.
Vælg det bedste tilbud
Nu kan du vælge det bedste tilbud.
Tilbuddene er uforpligtende, og det er gratis at benytte Bankly.

Hvad er et lån på 12.000 kr.?

Et lån på 12.000 kr. er et mindre lån, som typisk anvendes til forbrug. Det kan være, at du skal have udskiftet din gamle computer, har fået en stor tandlægeregning, eller blot er blevet overrasket af en række uforudsete udgifter.

Et mindre lån på 12.000 kr. er et fleksibelt lån, da du selv bestemmer, hvad beløbet skal bruges til. Med et fleksibelt lån er det dermed ikke en del af låneaftalen, at beløbet skal bruges på noget bestemt ligesom ved et billån eller et boliglån.

Du kan derfor både bruge et lån på 12.000 kr. som et planlagt lån til cykel eller til uforudsete udgifter såsom et lån til tandlæge.

Lån uden sikkerhed

Da et lån på 12.000 kr. ikke er øremærket et bestemt formål, er det også et lån uden sikkerhed, hvilket betyder, at lånets kreditor ikke tager sikkerhed i et aktiv såsom en bil eller en bolig.

Eftersom kreditor ikke har en sikkerhed i lånet, vil den tilbudte rente typisk være højere sammenlignet med et lån med sikkerhed.

Da et lån på 12.000 kr. er et relativt lille lån, har du dog også bedre forudsætninger for at betale lånet tilbage hurtigt og dermed undgå, at renteudgifterne akkumulerer sig.

Derudover har et lån på 12.000 kr. typisk en kort løbetid, og du bør derfor samtidig være sikker på, at du har plads i din økonomi til at betale lånet tilbage inden for den tid, du aftaler med långiver.

Hvilket lån skal jeg vælge?

Skal du bruge et lån på 12.000 kr., er der forskellige låneformer, du kan gøre brug af. Du kan eksempelvis vælge et almindeligt forbrugslån eller kassekredit.

Uanset hvilken lånetype du vælger, bør du indhente og sammenligne flere lånetilbud. På den måde er du sikker på at vælge det billigste lån på 12.000 kr.

Er du studerende, kan du med fordel vælge et SU-lån, som har en fast lav rente både under og efter endt uddannelse.

Hvordan sammenligner jeg lån?

Når du har indhentet lånetilbud og skal vælge det bedste tilbud ud fra en sammenligning, er der forskellige tilgange, du kan tage:

 1. Lånets ÅOP: Ofte vil det være en god idé at kigge på lånets ÅOP, som viser lånets samlede årlige omkostninger i procent og dermed tager højde for alle renter og gebyrer.
 2. Lånets effektive rente: Eftersom et lån på 12.000 kr. er et mindre lån, som typisk vil have en løbetid på under ét år, giver det dog bedre mening at se på lånets effektive rente. Den effektive rente er den samlede renteudgift over lånets løbetid.

Kan jeg låne mere end 12.000 kr.?

Inden du søger om et lån, er det en god idé at vurdere, hvor stort et lånebeløb du har behov for at låne. Søger du om for lidt, kan du nemlig risikere at skulle optage flere lån, hvilket kan øge dine samlede renteudgifter, idet du har renteudgifter ved flere kreditorer.

Har du i forvejen flere lån, kan du i stedet søge om at samle dem i et samlelån. Med et samlelån, kan du, udover at samle dine eksisterende lån, samtidig søge om et lånebeløb på eksempelvis 12.000 kr.

Hvem kan låne 12.000 kr.?

Søger du om et lån på 12.000 kr., er der nogle grundlæggende krav, du skal leve op til. Først og fremmest skal du være fyldt 18 år og være dansk statsborger. Dertil må du ikke være registreret som dårlig betaler i et register som RKI eller Debitor Registret.

Du skal også kunne vise din kommende kreditor, at du har en sund økonomi, og at du som lånets debitor ikke misligholder din gæld. Långiver vurderer derfor din kreditværdighed, inden du tilbydes et lån.

Kreditvurdering til lån på 12.000 kr.

Uanset hvor stort et lånebeløb du søger om, vil långiver vurdere din økonomi ud fra en kreditvurdering. Som udgangspunkt lægges der vægt på:

Jo højere et lånebeløb du søger om, jo mere dybdegående vil kreditvurderingen være. Søger du om et større lån på 175.000 kr., 200.000 kr. eller 500.000 kr., vil kreditvurderingen derfor være mere dybdegående sammenlignet med kreditvurdering til et lån på 10.000 kr. eller 12.000 kr.

Af den årsag kan du opleve at blive tilbudt et lån på mindre end, hvad du har søgt om. Det kan skyldes, at der er aspekter ved din kreditvurdering, som gør, at kreditor ikke vil låne dig et større lånebeløb.

Få en bedre kreditværdighed

Der er en række ting, du selv kan gøre for at få en bedre kreditværdighed og øge chancerne for at blive tilbudt et lån:

 • Fornuftig betalingshistorik: Det er vigtigt, at långiver kan se, at du formår at forvalte din gæld fornuftigt. Har du i forvejen en historik med misligholdt gæld og er du registreret som dårlig betaler, vil det påvirke din mulighed for at blive tilbudt et lån. Det bedste du kan gøre, er, at betale din gæld og få slettet din registrering som dårlig betaler så hurtigt som muligt.
 • Eksisterende gæld: Har du i forvejen eksisterende gæld, kan långiver vurdere, at du ikke skal tilbydes endnu et lån. Det er derfor en god idé at få betalt din gæld, inden du søger om et nyt lån. Har du flere små lån, kan du søge om at samle dem i et samlelån og på den måde spare penge på dine renteudgifter.
 • Lån med medansøger: Der er større sandsynlighed for, at du bliver tilbudt et lån, hvis du søger med en medansøger. Det skyldes, at I samlet har et større rådighedsbeløb, som gør jer i stand til at betale af på lånet, samtidig med at I begge hæfter for gælden.

Sommetider kan et afslag skyldes, at dit rådighedsbeløb er for lavt til, at du kan imødekomme lånets afbetalinger. Ved at gøre brug af et budget kan du se, om du kan spare penge på dine udgifter og på den måde øge dit rådighedsbeløb.

Afbetaling af gæld

Selvom et lån på 12.000 kr. er et mindre lån, er det vigtigt, at du overholder din afbetalingsaftale og betaler af på din gæld. I den forbindelse kan du med fordel bruge et budget til at holde overblik over din økonomi og sikre, at du ikke misser en afbetaling.

Misligholder du din gæld, kan den vokse sig større og blive sværere at overskue. I værste fald kan det ende med, at du registreres i RKI eller Debitor Registret, hvilket kan have store konsekvenser for dine økonomiske muligheder i fremtiden.

Sker der ændringer i din økonomi, som medfører, at du har svært ved at betale din gæld, bør du kontakte din kreditor. Kontakter du din kreditor rettidigt, er det ofte muligt at blive enige om en ny aftale, så du er i stand til at betale af på din gæld med dit økonomiske udgangspunkt.

Oversigt over lånebeløb