Antal måneder til du er gældfri

  • Du er gældfri om: {{ computeMonths() }} måneder / {{ computeYears() }} år
  • Total sum betalt i rente: {{ computeTotal() }}
Da du skylder {{ computedAmount(form.loan_amount) }} og kan betale {{ computedAmount(form.monthly_payment) }} af på lånet hver måned, vil du være gældfri om {{ computeMonths() }} måneder ({{ computeYears() }} år). Samlet set betaler du i alt {{ computeTotal() }} i rente.
Du indtastede følgende oplysninger om din gæld:
  • Din samlede gæld {{ computedAmount(form.loan_amount) }}
  • Gns. pålydende rente {{ percentage(form.interest_rate) }}
  • Månedlig ydelse {{ computedAmount(form.monthly_payment) }}
Lav ny beregning

Beregn, hvornår du er gældfri

Vil du gerne finde ud af, hvornår du er gældfri? Så benyt vores gældsberegner herunder. Du skal blot indtaste, hvor meget du skylder, den gennemsnitlige rente, samt hvor meget du kan betale af på din gæld hver måned.

Du mangler at indtaste, hvor meget du sammenlagt skylder.

Her skal du indtaste det samlede lånebeløb, som du har lånt af banken.

Du mangler at indtaste den gennemsnitlige rente på din gæld.

Her skal du indtaste den gennemsnitlige rentesats for din gæld.

Du mangler at indtaste, hvor meget du kan betale af på lånet hver måned.

Her skal du indtaste den månedlige ydelse, som du har mulighed for at betale af på din gæld om måneden.

Sådan bliver du hurtigere gældfri

1. Afbetal mere hver måned

Hvis du har luft i dit budget til at betale mere af på dit/dine lån hver måned, kan du slippe en smule billigere – du skal dog passe på med at forpligte dig til at betale en højere månedlig ydelse, hvis du har et meget stramt budget.

Når du hæver din månedlige ydelse på et lån, forkorter du nemlig lånets lånetid, da du betaler lånet hurtigere af. Dette betyder, at du slipper for at betale for renten i adskillige måneder (afhængigt af hvor meget lånetiden forkortes med).

Det kan dog ikke anbefales at benytte denne metode, hvis du i forvejen ikke har et særligt stort rådighedsbeløb. Hvis du hæver din månedlige ydelse, bliver dit rådighedsbeløb nemlig endnu mindre, og dermed er du ikke særligt godt rustet, hvis du eksempelvis pludselig står og skal betale en større udgift.

2. Betal mere af på det dyreste lån

Hvis du har mere end et lån, kan du typisk spare nogle penge ved at betale mere af på det af dine lån, der har den højeste rente. Når du hæver din månedlige afbetaling på dit dyreste lån og dermed for det betalt af før tid, sparer du nemlig for en del af lånetiden. Dette betyder, at du sparer for at betale rente i de måneder, og dermed kan du altså spare for en hel del penge.

Hvis du ikke har penge til at hæve dit månedlige afdrag, kan det faktisk betale sig blot at omrokere dine afdrag fra dine andre lån til det dyreste af slagsen, så du betaler dette af først – du skal dog selvfølgelig stadig huske at betale af på alle dine lån hver måned, så du ikke falder bagud med disse betalinger. Hvis det sker, er dit arbejde nemlig spildt, da du kan ende med at betale endnu mere for dine lån i form af rykkergebyrer og lignende.

3. Saml din gæld

Den nemmeste måde at afvikle din gæld hurtigst på er ved at samle din lån ved at tage et lån til indfrielse af gæld, da du derved får et bedre overblik over din gæld, og samtidig sparer du typisk en masse penge, da du ofte vil få tilbudt en bedre samlet rente end den, du betalte i forvejen.

Derudover skal du nu kun betale rente på et lån i stedet for flere, og dermed kan du altså spare en hel masse tid og penge. Hvis du har et lån, du betaler alt for meget for, eller hvis du har flere forskellige lån, så kan det klart anbefales at samle disse i et enkelt lån.