Ferielån: Lån til ferie

– få tilbud fra flere banker
  • Bankerne konkurrerer om dig
  • Gratis og uforpligtende at bruge
  • Slip for turen i banken

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
  • Tilbud fra flere banker
  • Gratis & uforpligtende
  • Sammenlign trygt og sikkert
  • Fuldt overblik over renter og priser

Hvad er et ferielån?

Et ferielån er ganske enkelt et lån, som kan bruges til at finansiere din ferie – om det så er til en storbyferie i USA, til et eventyr til Østen eller blot til en sommerferie i Danmark.

Før du tager et ferielån

Før du tager et ferielån, bør du først gøre dig nogle overvejelser.

Til at starte med bør du se din økonomi igennem og stille dig selv en række spørgsmål – har jeg virkelig brug for et lån? Har jeg ‘råd’ til at tage et lån? Kan jeg overholde de månedlige afdrag? Hvis du svarer nej til et eller flere af disse spørgsmål, bør du ikke tage et lån til ferie.

Du bør nemlig blot tage et forbrugslån, som et ferielån blot er, hvis du rent faktisk er i stand til at betale det tilbage. Rejser på afbetaling kan være en løsning, hvis du mangler en del af finansieringen til din ferie – men du bør selvfølgelig være sikker på, at du kan betale lånet tilbage, når du kommer hjem fra ferie igen.

Hvis du dog er i stand til dette og har besluttet dig for at tage et ferielån, bør du overveje, hvor lang tilbagebetalingsperioden skal være. Du kan nemlig spare nogle penge, hvis du vælger en kortere tilbagebetalingsperiode, men til gengæld skal du betale et større månedligt afdrag – og det er ikke alle, der kan det.

Hvad kan jeg bruge mit ferielån til?

Du kan bruge dit ferielån til lige, hvad du ønsker – om det så skulle være til at betale for hotellet, flybilletterne, som lommepenge på din rejse eller til en ferie på hjul med et lån til campingvogn.

Et ferielån er egentlig blot et forbrugslån, så du kan faktisk bruge pengene til lige, hvad du har lyst til.

Hvad koster en jordomrejse?

Det kan være, at du holder sabbatår og skal finansiere en jordomrejse, som typisk koster i omegnen af 500 kr. om dagen, afhængig af, hvordan du rejser.

Med ferielånet kan du så at sige rejse på afbetaling. Det er vigtigt, at du er i stand til at afdrage på lånet, og du bør derfor aldrig tage et lån, som ikke passer til din økonomi.

Skal du på en større rejse, er det derfor en god idé at lægge et budget og spare penge op, inden du tager afsted.

Lån til sommerferie

Langt de fleste tager på ferie om sommeren, og derfor er det selvfølgelig muligt at låne til denne ferie også – om du så skal til udlandet eller beslutter dig for at blive i Danmark.

Hvor hurtigt får jeg udbetalt ferielånet?

Når du har accepteret et lån fra en given bank, går der normalt ikke ret længe – der går maks et par dage, før du har alle pengene på din konto.

Hvad kan jeg bruge et ferielån til?

Som beskrevet tidligere, er der faktisk ingen grænser for, hvad du kan bruge dit ferielån til. Når du først har fået udbetalt pengene, er det helt op til dig at beslutte, hvad du vil bruge pengene til, da et lån til ferie basalt set blot er et helt normalt forbrugslån.

Dette er selvfølgelig en kæmpe fordel for dig, for så er der ingen restriktioner på, hvad du skal bruge pengene på, som der eksempelvis ville være, hvis du tog et boliglån.

Derfor kan du altså selv bestemme, om du vil bruge pengene til at betale for en rejse til udlandet, hvor du skal betale for selve rejsen, hotel og mad, eller om du blot vil bruge pengene herhjemme på at tage i sommerhus eller på andre oplevelser her i Danmark.

Hvad koster et ferielån?

Prisen på dit ferielån bliver fastsat ud fra en lang række forhold – først og fremmest hvor meget du ønsker at låne, men også over hvor lang tid du har tænkt dig at betale lånet tilbage, om du låner sammen med en anden og derudover også dine personlige økonomiske forhold.

Det er derfor ikke helt til at sige, hvor meget ferielånet kommer til at koste. Hvis du dog generelt har styr på din økonomi og ved, at du har råd til at betale af på lånet hver måned,  så bør du få tilbudt et relativt billigt lån.

Sådan foregår processen, når du skal låne til ferie

Når du skal låne til ferie, starter du med at udfylde din ansøgning her på Bankly – det tager blot 2 minutter.

Når du har udfyldt din ansøgning, sender vi den videre til vores samarbejdsbanker, som herefter foretager en kreditvurdering af dig, hvor de bedømmer din økonomiske situation. De baserer deres beslutning om at tilbyde dig et lån, samt prisen på lånet, på denne kreditvurdering.

Når alle banker har givet dig svar, kan du frit vælge, hvilken bank du ønsker at optage et lån fra – vi anbefaler dog, at du vælger det lån, der passer bedst til din økonomi og derudover selvfølgelig vælger det billigste af slagsen, hvis dette matcher dine behov.

Lån til ferie hos Bankly

Det smarte ved at ansøge hos os fremfor en helt normal bank er, at du her hos Bankly blot skal udfylde en ansøgning for at modtage tilbud fra op til fire forskellige banker. Derved får du altså tilbud fra et stort udsnit af markedet uden selv at skulle bøvle med at sende forskellige ansøgninger afsted til alle mulige banker.

Kan jeg indfri mit ferielån før tid?

Har du ekstra råderum i din privatøkonomi og ønsker at indfri noget eller hele dit ferielån før tid, er der selvfølgelig mulighed for dette.

Det kan i sidste ende spare dig for nogle penge, men du skal dog være helt sikker på, at du har råd til at betale mere af på dit lån, før du gør det – du kan nemlig risikere at komme i problemer, hvis du vælger at sætte dit månedlige afdrag op, og det så senere viser sig, at du ikke har råd til dette.

Du kan indfri dit lån på flere forskellige måder – du kan, som tidligere nævnt, vælge at sætte dit månedlige afdrag op, hvis du har fået en lønforhøjelse eller har skåret nogle væsentlige omkostninger fra dit budget, og du dermed er i stand til at lægge et højere månedligt afdrag på lånet hver måned.

Herudover kan du vælge at betale et enkelt beløb ekstra af på lånet, hvis du pludselig finder dig selv med en ekstra sum penge, eller måske endda betale hele lånet af på en gang, hvis du har midlerne til dette. Det kunne eksempelvis være, at du har arvet nogle penge eller blot har indset, at din opsparing står til en lavere forrentning end renten på dit lån – dermed sparer du altså penge, hvis du vælger at bruge din opsparing på at indfri hele dit lån.

Hvis du ønsker at indfri dele af dit ferielån eller måske endda det hele, så bør du kontakte den bank, som du har taget lånet hos.

Hvordan kan jeg spare penge på mit ferielån?

Hvis du allerede har et ferielån, som, du synes, du betaler for meget for, så bør du undersøge muligheden for at tage et samlelån.

Et samlelån kan nemlig spare dig for en god sum penge, da du afbetaler resten af dit ferielån på én gang, og herefter skal du blot betale af på dit samlelån.

Da dit samlelån har en lavere rente end dit ferielån, så sparer du altså en masse penge ved at gøre dette.

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig

Alle hverdage mellem 10-12 og 13-16
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan ansøge om lån på op til 500.000 kr. ved optagelse af et nyt lån, eller hvis du ønsker at samle dine eksisterende lån i et samlelån.
Hvad er kravene for at få lånetilbud?
- Du skal være mindst 18 år gammel
- Du skal have fast bopæl i Danmark
- Du er ikke registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)

Tilbuddene, som du modtager, er foreløbige tilbud, som er forudsat, at oplysningerne, du har indtastet, er korrekte.
Kan jeg låne på trods af, at jeg er i RKI?
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR), kan vores samarbejdspartnere desværre ikke tilbyde dig et lån.
Hvordan kan I sænke omkostningerne på mine lån?
Du betaler med stor sandsynlighed forskellige renter og gebyrer på dine eksisterende lån.

Ved at bede om tilbud på samlelån gennem Bankly, vil du modtage tilbud med én rente for alle dine lån.

Det kan betyde, at den månedlige betaling vil være mindre, og at du kun skal forholde dig til én bank.

Derved er det altså muligt at opnå en lavere rente for alle dine lån.
Hvad koster det at bruge Bankly?
Ansøgningen igennem Bankly er altid gratis og uforpligtende.

Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.

Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Hvornår udbetales lånet?
Udbetalingen afhænger af, hvilken bank du har valgt.

Typisk udbetales pengene allerede indenfor 1-3 dage fra den dag, du færdiggjorde tilbuddet med den valgte bank.
Hvor lang er tilbagebetalingstiden?
1 - 12 år.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden i ansøgningsskemaet.

Tilbagebetalingstiden påvirker den månedlige afbetaling på lånet, og derfor anbefales det at vælge en kortere tilbagebetalingstid ved lavere lånebeløb.
Kan jeg indfri lånet før tid?
Du kan altid indfri dit lån eller indbetale ekstra, før lånet udløber.
Kontakt din långiver/bank for nærmere information.
Kan jeg ændre min ansøgning, efter jeg har indsendt den?
Kontakt vores kundeservice på info@bankly.dk eller 70606566 for at høre mere om dine muligheder for at ændre din ansøgning.
Hvad kan jeg låne penge til?
Du kan låne til præcis, hvad du ønsker - uanset om det er til renovering af bolig, bil, ferie eller noget helt andet.
Kan jeg ansøge med en medansøger?
Du kan altid ansøge med en medansøger - faktisk øger det muligheden for højere lånebeløb og bedre vilkår, da bankerne vurderer jeres kreditværdighed ud fra jeres samlede økonomi.