Oversigt over alle banker i Danmark i 2023
Leder du efter en ny bank? Og har du svært ved at finde rundt blandt de mange banker i Danmark? Så er du landet det rette sted!
Vi har lavet en komplet oversigt over alle banker i Danmark, så du kan danne dig et ordentligt overblik over dine muligheder – læs med!
Største banker i Danmark
De ti største danske banker (målt på arbejdende kapital) bliver hvert år offentliggjort af Finanstilsynet, og dem har vi samlet herunder. Listen består udelukkende af danske banker, og store udenlandske banker såsom Nordea er derfor ikke på listen.
- Danske Bank
- Jyske Bank
- Sydbank
- Nykredit Bank
- Spar Nord Bank
- Arbejdernes Landsbank
- Ringkjøbing Landbobank
- Sparekassen Danmark
- Saxo Bank
- Vestjysk Bank
Banker uden negative renter
Langt størstedelen af bankerne i Danmark har indført negative renter, og det er derfor svært at finde en bank uden negativ rente. Der findes faktisk kun 6 banker i Danmark uden negativ rente, og heraf har tre af dem lukket for oprettelse på nuværende tidspunkt:
- Santander Consumer Bank (lukket for oprettelse)
- Basis Bank (lukket for oprettelse)
- Bank Norwegian (lukket for oprettelse)
- Stadil Sparekasse
- Frørup Andelskasse
- Lunar (0,5% på de første 50.000 kr. og 0% fra 50.000 til 250.000 kr. – derefter bliver der trukket negative renter)
- Facit Bank (60 måneders binding)
Hvor mange banker er der?
I 2021 har vi omtrent 64 banker, sparekasser og andelskasser i Danmark, og der er derfor rigeligt at vælge imellem. Da der er så mange banker at vælge imellem, bliver det dog også hurtigt uoverskueligt at vælge den bedste bank, og derfor har vi lavet en komplet oversigt over alle banker her på siden, så du har nemmere ved at finde rundt i junglen af banker.
Hvad er forskellen på en sparekasse, en andelskasse og en bank?
I Danmark har vi tre forskellige former for ‘banker’ – sparekasser, andelskasser og traditionelle banker. Men hvad er forskellen på disse?
Svaret ligger i de tre pengeinstitutters ejerformer.
En andelskasse udspringer i andelsbevægelsen, og de er derfor ejet af andelshavere – typisk kunder – som alle har en vis indflydelse i banken. Banker er derimod aktieselskaber, som er ejet af aktionærer, mens sparekasser typisk er selvejende virksomheder. Gennem tiden er mange sparekasse dog omdannet til aktieselskaber, efterhånden som de har fusioneret med andre sparekasser.
Hvilken bank er den rigtige for mig?
I 2021 findes der omkring 64 banker i Danmark, og derfor kan det være meget uoverskueligt at finde den bank, som passer bedst til dig og din privatøkonomi.
Derfor har vi her på siden samlet et komplet overblik over alle banker i Danmark, hvilket forhåbentlig gør det lidt nemmere for dig at få et overblik over dine muligheder.
Når du skal beslutte dig for, hvilken bank som er den rette for dig, bør du først finde ud af, hvad der er det vigtigste for dig.
Er det bankens omdømme? Prisen på deres produkter eller placeringen af bankens filialer?
En nylig undersøgelse, vi har foretaget, viser faktisk, at kun lige over 60 % regner med at have hele deres bankengagement hos én bank. Dette betyder altså, at et stigende antal danskere regner med at fordele deres bankaktiviteter hos flere banker, da det oftest er billigst på den måde.
Det giver nemlig god mening at have sin lønkonto og basale opsparingskonto hos en bank, sit realkreditlån hos en anden bank og sit lån eller samlelån hos en tredje bank.
Hvis du derfor leder efter en ny primær bank eller ønsker at skifte bank eller blot have en konto i en anden bank, har vi samlet de kriterier, vi ved, de fleste danskere lægger vægt mest på, når de skal vælge en ny bank, herunder: