Byggelån - Lån op til 500.000 kr

En ansøgning - tilbud fra flere banker

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
  • Tilbud fra flere banker
  • Gratis & uforpligtende
  • Sammenlign trygt og sikkert
  • Fuldt overblik over renter og priser

Hvad er et byggelån?

Et byggelån er et lån, du tager, hvis du ønsker at ombygge dit køkken, udføre renoveringer med et lån til nyt badeværelse eller måske endda ønsker at bygge en helt ny terrasse eller udestue.

Hvordan adskiller et byggelån sig fra andre boliglån?

Et typisk boliglån er typisk den bedste og billigste måde at finansiere et boligkøb på, mens et byggelån er til dig, der ønsker et lån til renovering, ombygning eller at bygge noget helt nyt.

Det er dog langt nemmere at ansøge om et byggelån end om et boliglån – af flere årsager. Først og fremmest skal du typisk låne et langt større beløb ved et boliglån end ved et byggelån, og derfor er ansøgningsprocessen og lånetypen mere kompliceret end et ganske almindeligt usikret byggelån.

Et byggelån er nemlig et usikret lån, hvilket betyder, at du ikke stiller nogen sikkerhed for lånet, som du eksempelvis gør, når du tager et boliglån (som er et sikret lån) – her stiller du nemlig typisk din bolig som sikkerhed, og derfor kan du typisk få tilbudt en lavere rente.

Hvordan ansøger jeg om et byggelån?

Ansøgningsprocessen for et byggelån er helt som ved at ganske almindeligt forbrugslån – heldigvis er det ganske simpelt for dig som ansøger. Det tager nemlig kun få minutter at gennemføre ansøgningen.

Til at starte med skal du egentlig blot udfylde ansøgningen her på siden – det tager blot 2 minutter, og hvis du er i tvivl om noget, kan du altid spørge os i chatten.

Ansøgningen er skruet således sammen, så vi videresender de nødvendige og korrekte oplysninger, som banken har brug for, når de skal vurdere, om de ønsker at tilbyde dig et lån.

Når du har udfyldt ansøgningen, sender vi den derfor afsted til bankerne, som herefter skal vurdere den – det tager typisk ganske kort tid og maksimalt 24 timer.

Når du har modtaget dine lånetilbud, er det tid til at sammenligne dem og vælge det billigste – og når du har gjort og underskrevet låneaftalen med banken, så modtager du pengene indenfor ganske få dage. Dermed kan du altså gå fra at have en idé til et byggeprojekt derhjemme til rent faktisk have finansieringen klar indenfor ganske få dage – så hvad venter du på?

Hvilke krav er der ved et byggelån?

Ligesom ved andre lån skal du selvfølgelig opfylde de krav, som bankerne stiller, før du kan ansøge om et byggelån. Disse krav er ganske simple, og de lyder som følger:

Først og fremmest skal du selvfølgelig være myndig og dermed være fyldt 18 år for at kunne ansøge om et lån – dette er ikke blot et krav fra bankerne, da du ganske simpelt ikke kan låne penge i Danmark, hvis du er under 18 år.

Derudover skal du have fast bopæl i Danmark og ikke være registreret i RKI, da bankerne skal kunne være sikre på, at du betaler lånet tilbage – og dette kan de altså ikke være, hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI.

Det er vigtigt, at du udfylder ansøgningen korrekt, da det er på baggrund af denne, at bankerne udarbejder deres tilbud – derfor kan de altså trække tilbuddet tilbage senere hen, hvis det viser sig, at de indtastede oplysninger ikke er korrekte.

Hav styr på din økonomi, inden du ansøger

Inden du beslutter dig for at ansøge om et byggelån, er det vigtigt, at du først har styr på din økonomi. Hvis du har dette, kan du nemlig potentielt låne mere og samtidig få tilbudt en lavere rente, da banken kan se, at du har styr på din økonomi, og dermed er der ikke den store risiko for dem ved at låne dig penge.

Den nemmeste måde at have styr på sin privatøkonomi er ved at holde et budget, da du med et budget har et komplet over dine indtægter og udgifter – og dermed kan du altså nemt finde, hvor du kan spare nogle penge ved at se dit budget igennem.

Hvis du ikke har et budget allerede, bør du altså få et med det samme – for din og din privatøkonomis skyld. Vi har et gratis budgetskema, du kan bruge, hvis du leder efter en skabelon.

Kan jeg indfri mit byggelån før tid?

Der er mange, som ønsker at indfri deres byggelån før tid, da det typisk er muligt at spare nogle penge ved at gøre det. Når du indfrier dit lån før tid, så forkorter du nemlig tilbagebetalingsperioden, hvilket betyder, at du slipper for at betale rente for lånet i den periode, du har forkortet lånet med. Størrelsen på din besparelse afhænger selvfølgelig af, hvor stor en del af lånet du vælger at indfri før tid – jo mere, du betaler af før tid, jo mere sparer du.

Hvis du gerne vil indfri noget af dit lån – eller måske endda hele lånet – skal du blot kontakte din långiver, og så vil I i fælleskab finde ud af en løsning.

Andre former for boliglån

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig

Alle hverdage mellem 10-12 og 13-16
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan ansøge om lån på op til 500.000 kr. ved optagelse af et nyt lån, eller hvis du ønsker at samle dine eksisterende lån i et samlelån.
Hvad er kravene for at få lånetilbud?
- Du skal være mindst 18 år gammel
- Du skal have fast bopæl i Danmark
- Du er ikke registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)

Tilbuddene, som du modtager, er foreløbige tilbud, som er forudsat, at oplysningerne, du har indtastet, er korrekte.
Kan jeg låne på trods af, at jeg er i RKI?
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR), kan vores samarbejdspartnere desværre ikke tilbyde dig et lån.
Hvordan kan I sænke omkostningerne på mine lån?
Du betaler med stor sandsynlighed forskellige renter og gebyrer på dine eksisterende lån.

Ved at bede om tilbud på samlelån gennem Bankly, vil du modtage tilbud med én rente for alle dine lån.

Det kan betyde, at den månedlige betaling vil være mindre, og at du kun skal forholde dig til én bank.

Derved er det altså muligt at opnå en lavere rente for alle dine lån.
Hvad koster det at bruge Bankly?
Ansøgningen igennem Bankly er altid gratis og uforpligtende.

Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.

Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Hvornår udbetales lånet?
Udbetalingen afhænger af, hvilken bank du har valgt.

Typisk udbetales pengene allerede indenfor 1-3 dage fra den dag, du færdiggjorde tilbuddet med den valgte bank.
Hvor lang er tilbagebetalingstiden?
1 - 12 år.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden i ansøgningsskemaet.

Tilbagebetalingstiden påvirker den månedlige afbetaling på lånet, og derfor anbefales det at vælge en kortere tilbagebetalingstid ved lavere lånebeløb.
Kan jeg indfri lånet før tid?
Du kan altid indfri dit lån eller indbetale ekstra, før lånet udløber.
Kontakt din långiver/bank for nærmere information.
Kan jeg ændre min ansøgning, efter jeg har indsendt den?
Kontakt vores kundeservice på info@bankly.dk eller 70606566 for at høre mere om dine muligheder for at ændre din ansøgning.
Hvad kan jeg låne penge til?
Du kan låne til præcis, hvad du ønsker - uanset om det er til renovering af bolig, bil, ferie eller noget helt andet.
Kan jeg ansøge med en medansøger?
Du kan altid ansøge med en medansøger - faktisk øger det muligheden for højere lånebeløb og bedre vilkår, da bankerne vurderer jeres kreditværdighed ud fra jeres samlede økonomi.