Lån penge som 18-årig

Find det billigste lån til 18-årige på markedet
  • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
  • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
  • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
  • Tilbud fra flere banker
  • Gratis & uforpligtende
  • Sammenlign trygt og sikkert
  • Fuldt overblik over renter og priser

Lån penge som 18-årig

Som 18-årig er du myndig i Danmark, og derfor har du nu mulighed for at tage et lån. Det er dog ganske vanskeligt at tage et lån i Danmark som 18-årig, da du ikke har haft nok tid til at opbygge en sund privatøkonomi. Hvis du dog er 18 år og gerne vil låne nogle penge, så er det faktisk ikke helt umuligt – læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan gøre det.

Har jeg råd til at låne penge som 18-årig?

Det er vigtigt, at du har styr på din økonomi, inden du låner penge. Du skal nemlig kunne betale lånet af over en overkommelig periode, så du ikke kommer i gældsproblemer i en ung alder og potentielt ender i RKI. Dette kan nemlig nemt ske, hvis du ikke overholder dine månedlige afdrag, for så sender långiveren dig til inkasso, og herfra er der ikke langt til RKI, hvis du fortsat ikke kan betale din gæld af.

Derfor er det vigtigt, at du har rum i økonomien til at kunne betale af på lånet hver måned. Dette betyder sandsynligvis, at du skal have et studiejob, hvis du studerer, da du dermed har en højere indkomst og flere penge at gøre godt med. Det bliver i hvert fald svært at have råd til at betale af på et lån, hvis du udelukkende modtager SU, så derfor bør du altså have en yderligere indkomst, hvis du ønsker at tage et lån.

Vi anbefaler dog, at du kun tager et lån, hvis du har en klar plan for, hvad du skal bruge det til og ved, at du kan overholde dine månedlige betalinger.

Hvor kan jeg låne penge som 18-årig?

Det er ikke alle låneudbydere, der vil låne til 18-årige, da de fleste 18-årige ikke har en særlig høj indkomst og ej heller har noget af værdi, som kan stilles som sikkerhed for lånet. Derfor kan det være svært at finde et lån, men det er absolut ikke umuligt, da der er banker, der tilbyder lån til folk i alle aldre – også lån til unge.

Du skal dog være opmærksom på, at renten muligvis vil være højere, end hvis du var ældre, så du bør kun låne penge, hvis det er absolut nødvendigt.

Hvilke betingelser skal jeg overholde for at låne som 18-årig?

Alle banker og låneudbydere har nogle krav, som du skal overholde, for at kunne optage et lån – disse krav er ikke anderledes for 18-årige, som ansøger lån. De specifikke krav varierer alt efter, hvor meget du vil låne, men helt basalt skal du egentlig blot have en dansk folkeadresse og have styr på din økonomi.

Låneudbyderen foretager en kreditvurdering af dig og din økonomi, når du ansøger om et lån, og dette er grunden til, at mange 18-årige ikke kan få et lån. De fleste 18-årige har nemlig ikke økonomien til at kunne tage et lån, og derfor bliver de afvist af den givne låneudbyder – men hvis du har styr på din privatøkonomi, så har du sandsynligvis en god chance for at blive godkendt.

Hvis du er i tvivl, om din privatøkonomi er i stand til at kunne tage et lån, så bør du se den grundigt igennem og finde ud af, hvad du bruger dine penge på hver måned, og om du eventuelt kan skære nogle udgifter fra – du kan eksempelvis skære eventuelle abonnementer fra, hvis du ikke længere bruger dem, eller forsøge at bruge færre penge på mad, hvis du tit spiser ude. Det handler nemlig om at øge dit rådighedsbeløb, da du dermed er bedre rustet til at kunne overholde de månedlige betalinger, og derved er der altså større chance for, at du bliver godkendt til at optage et lån.

Lån 18 år - dette skal du være opmærksom på

Vi anbefaler ikke, at du tager et lån, hvis det ikke er nødvendigt. Det er nemlig ikke ideelt at skylde penge væk allerede i en ung alder, hvor din økonomi i forvejen ikke er den bedste, så hvis du ønsker dig den nyeste iPhone, bør du spare penge op i stedet for at låne til købet. Hvis du dog mener, at det er nødvendigt, at du tager et lån, bør du være opmærksom på en række forhold:

ÅOP

Det første forhold, du bør være opmærksom på, er lånets ÅOP. Mange låntagere, specielt unge, kigger blot på renten, når de tager et lån, men dette er en stor fejl. Renten er nemlig ikke den eneste omkostning ved lånet, da der er yderligere gebyrer såsom stiftelsesgebyrer og administrationsomkostninger. ÅOP’en står for ‘Årlige Omkostninger i Procent’ og er et nøgletal, der viser samtlige af lånets omkostninger, og derfor bør du kigge på ÅOP’en, når du tager et lån. På den måde får du nemlig et komplet overblik over, hvor meget lånet koster, så du nemt kan sammenligne flere lånetilbud og vælge det billigste.

Ansøg hos flere banker

En anden fejl, som mange låntagere begår, er blot at ansøge om et lån hos én bank. Hvis du gør dette, kan du på ingen måde sikre dig, at du har fundet den billigste løsning på markedet. Hvis du derimod ansøger hos mange forskellige banker og låneudbydere, kan du sammenligne tilbuddene og dermed vælge netop det, der er billigst og passer bedst til dig. En af de nemmeste måder, at gøre dette på, er ved at benytte Bankly, hvor du får tilbud fra op til fire banker ved blot at udfylde én ansøgning – det er nemt, ikke?

Læg en plan for tilbagebetaling

Når du først har taget et lån, skal du selvfølgelig betale dette tilbage over en vis periode, og dette gør du nemmest ved at lægge en plan og budget for, hvordan du gør dette nemmest, billigst og hurtigst. Læg derfor et budget, hvor du betaler dine udgifter, før du bruger penge på forbrug – således sikrer du dig, at du får betalt af på dit lån hver måned.

Når du har lagt dit budget, er det selvfølgelig vigtigt, at du følger det og overholder dine månedlige betalinger, så du ikke falder bagud med dine betalinger – dette kan nemlig volde store konsekvenser senere hen.

Sådan sparer du penge på dine eksisterende lån

Hvis du tidligere har lånt penge og fortsat betaler af på dit lån, kan du med fordel undersøge, om du kan spare nogle penge ved at tage et samlelån. Et samlelån tilbyder nemlig ofte en langt lavere rente end den, du allerede betaler, så det vil faktisk næsten altid være en rigtig god idé at tage et samlelån for at sænke dine låneomkostninger.

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig

Alle hverdage mellem 10-12 og 13-16
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan ansøge om lån på op til 500.000 kr. ved optagelse af et nyt lån, eller hvis du ønsker at samle dine eksisterende lån i et samlelån.
Hvad er kravene for at få lånetilbud?
- Du skal være mindst 18 år gammel
- Du skal have fast bopæl i Danmark
- Du er ikke registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)

Tilbuddene, som du modtager, er foreløbige tilbud, som er forudsat, at oplysningerne, du har indtastet, er korrekte.
Kan jeg låne på trods af, at jeg er i RKI?
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR), kan vores samarbejdspartnere desværre ikke tilbyde dig et lån.
Hvordan kan I sænke omkostningerne på mine lån?
Du betaler med stor sandsynlighed forskellige renter og gebyrer på dine eksisterende lån.

Ved at bede om tilbud på samlelån gennem Bankly, vil du modtage tilbud med én rente for alle dine lån.

Det kan betyde, at den månedlige betaling vil være mindre, og at du kun skal forholde dig til én bank.

Derved er det altså muligt at opnå en lavere rente for alle dine lån.
Hvad koster det at bruge Bankly?
Ansøgningen igennem Bankly er altid gratis og uforpligtende.

Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.

Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Hvornår udbetales lånet?
Udbetalingen afhænger af, hvilken bank du har valgt.

Typisk udbetales pengene allerede indenfor 1-3 dage fra den dag, du færdiggjorde tilbuddet med den valgte bank.
Hvor lang er tilbagebetalingstiden?
1 - 12 år.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden i ansøgningsskemaet.

Tilbagebetalingstiden påvirker den månedlige afbetaling på lånet, og derfor anbefales det at vælge en kortere tilbagebetalingstid ved lavere lånebeløb.
Kan jeg indfri lånet før tid?
Du kan altid indfri dit lån eller indbetale ekstra, før lånet udløber.
Kontakt din långiver/bank for nærmere information.
Kan jeg ændre min ansøgning, efter jeg har indsendt den?
Kontakt vores kundeservice på info@bankly.dk eller 70606566 for at høre mere om dine muligheder for at ændre din ansøgning.
Hvad kan jeg låne penge til?
Du kan låne til præcis, hvad du ønsker - uanset om det er til renovering af bolig, bil, ferie eller noget helt andet.
Kan jeg ansøge med en medansøger?
Du kan altid ansøge med en medansøger - faktisk øger det muligheden for højere lånebeløb og bedre vilkår, da bankerne vurderer jeres kreditværdighed ud fra jeres samlede økonomi.