Andelsboliglån - Lån op til 500.000 kr. til andelsboligkøb

En ansøgning - flere lånetilbud

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
  • Tilbud fra flere banker
  • Gratis & uforpligtende
  • Sammenlign trygt og sikkert
  • Fuldt overblik over renter og priser

Hvad er en andelsbolig?

En andelsbolig er en bolig, der fungerer som en andel af en formue i en andelsboligforening. Derfor køber du dig ind som andelshaver og medlem af en andelsboligforening, når du vælger at købe en given andelsbolig. Du kan læse mere om andelsboliger i vores artikel – hvad er en andelsbolig.

Hvilket andelsboliglån skal jeg vælge?

Du kan desværre ikke tage et realkreditlån, når du køber en andelsbolig, da realkreditinstitutterne ikke har samme sikkerhed som ved at udlåne til køb af ejerboliger. Derfor kan du som andelsboligkøber altså ikke vælge et normalt boliglån, men blot mellem et andelsboliglån med en variabel rente og et med en fast rente. Hvis du vælger at tage et lån til andelsbolig med en variabel rente, får du den billigste rente på nuværende tidspunkt, men du kan risikere at skulle betale en højere rente i fremtiden. Hvis du derimod vælger at tage et lån med en fast rente, slipper du for denne risiko, men til gengæld kommer du højst sandsynligt til at betale en samlet højere pris for lånet.

Hvis du allerede bor i en andelsbolig, men gerne vil fornye dit køkken eller lave andre forbedringer til lejligheden og mangler penge til dette, kunne en andelsboligkredit være løsningen. En andelsboligkredit giver dig større fleksibilitet, da den fungerer som en kassekredit, og du kan derfor hæve penge fra kontoen, når du har brug for det – som eksempelvis til en renovering af dit køkken.

Hvor meget kan jeg låne til andelsbolig?

Hvis du har fundet en lækker andelsbolig og besluttet dig for, at du gerne vil købe den, skal du højst sandsynligt tage et andelsboliglån for at kunne finansiere købet. Når du køber dig ind i en andelsboligforening, skal du betale mindst 5% af prisen på andelsbeviset, og derfor kan du altså maks låne 95% af købsprisen på andelsboligen – og derfor skal du altså i forvejen have råd til at betale udbetalingen.

Lån til andelsbolig: Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du skal til at købe andelsbolig, skal du være opmærksom på, at du ikke kun skal betale udgifterne til andelsboliglånet. Du skal nemlig også betale en boligafgift til den andelsboligforening, du nu er medlem af. Denne boligafgift går til selve driften af ejendommen og til afbetalingen af de lån, som din forening har optaget i ejendommen. Denne månedlige boligafgift varierer fra forening til forening, så det er enormt vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind i foreningens økonomi, inden du flytter ind – nogle foreninger har nemlig en del gæld, og du overtager i princippet en del af denne gæld, når du køber dig ind i foreningen.

Derudover bør du også vide, at du hæfter dig solidarisk, når du køber en andelsbolig. Det betyder, at du – og de øvrige medlemmer af foreningen – står for det økonomiske ansvar for ejendommen, hvis en af dine naboer ikke kan betale sin månedlige boligafgift.

Hvordan finder jeg det billigste andelsboliglån?

Hvis du gerne vil være sikker på, at du finder det absolut billigste andelsboliglån på markedet, anbefaler vi, at du netop gør det åbenlyse: Se hele markedet igennem for tilbud ved eksempelvis at benytte en hjemmeside som Bankly.dk, hvor du blot skal udfylde én ansøgning, men alligevel modtage tilbud fra op til fire forskellige banker. Dermed slipper du for en masse bøvl, men du modtager dog stadig en masse tilbud – og dermed bliver det nemmere at finde det billigste andelsboliglån på markedet.

Andelsboliglånsberegner

Ved at benytte vores andelsboliglånsberegner kan du nemt få et overblik, hvor meget du potentielt skal betale af på lånet hver måned, og hvor dyrt lånet ender med at være. Du skal blot indtaste det beløb, du gerne vil låne og lånets løbeperiode, og så giver vores andelsboliglånsberegner dig et estimat på, hvor meget du skal betale for lånet i alt – smart, ikke?

Kan jeg samle mine andelsboliglån i et samlet lån?

Hvis du har et traditionelt andelsboliglån, så kan du desværre ikke samle dette i et nyt samlelån. Selv hvis det var muligt, ville dette nok sjældent være den bedste idé, da andelsboliglån som regel er forholdsvist billige. Hvis du til gengæld har taget nogle lån til at finansiere en ombygning eller renovering i din andelsbolig, kan du med fordel samle disse og dermed spare en masse penge.

Andre former for boliglån

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig

Alle hverdage mellem 10-12 og 13-16
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan ansøge om lån på op til 500.000 kr. ved optagelse af et nyt lån, eller hvis du ønsker at samle dine eksisterende lån i et samlelån.
Hvad er kravene for at få lånetilbud?
- Du skal være mindst 18 år gammel
- Du skal have fast bopæl i Danmark
- Du er ikke registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)

Tilbuddene, som du modtager, er foreløbige tilbud, som er forudsat, at oplysningerne, du har indtastet, er korrekte.
Kan jeg låne på trods af, at jeg er i RKI?
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR), kan vores samarbejdspartnere desværre ikke tilbyde dig et lån.
Hvordan kan I sænke omkostningerne på mine lån?
Du betaler med stor sandsynlighed forskellige renter og gebyrer på dine eksisterende lån.

Ved at bede om tilbud på samlelån gennem Bankly, vil du modtage tilbud med én rente for alle dine lån.

Det kan betyde, at den månedlige betaling vil være mindre, og at du kun skal forholde dig til én bank.

Derved er det altså muligt at opnå en lavere rente for alle dine lån.
Hvad koster det at bruge Bankly?
Ansøgningen igennem Bankly er altid gratis og uforpligtende.

Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.

Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Hvornår udbetales lånet?
Udbetalingen afhænger af, hvilken bank du har valgt.

Typisk udbetales pengene allerede indenfor 1-3 dage fra den dag, du færdiggjorde tilbuddet med den valgte bank.
Hvor lang er tilbagebetalingstiden?
1 - 12 år.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden i ansøgningsskemaet.

Tilbagebetalingstiden påvirker den månedlige afbetaling på lånet, og derfor anbefales det at vælge en kortere tilbagebetalingstid ved lavere lånebeløb.
Kan jeg indfri lånet før tid?
Du kan altid indfri dit lån eller indbetale ekstra, før lånet udløber.
Kontakt din långiver/bank for nærmere information.
Kan jeg ændre min ansøgning, efter jeg har indsendt den?
Kontakt vores kundeservice på info@bankly.dk eller 70606566 for at høre mere om dine muligheder for at ændre din ansøgning.
Hvad kan jeg låne penge til?
Du kan låne til præcis, hvad du ønsker - uanset om det er til renovering af bolig, bil, ferie eller noget helt andet.
Kan jeg ansøge med en medansøger?
Du kan altid ansøge med en medansøger - faktisk øger det muligheden for højere lånebeløb og bedre vilkår, da bankerne vurderer jeres kreditværdighed ud fra jeres samlede økonomi.