Find det billigste
 huslån på markedet

En ansøgning - flere lånetilbud

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
  • Tilbud fra flere banker
  • Gratis & uforpligtende
  • Sammenlign trygt og sikkert
  • Fuldt overblik over renter og priser

Hvad er et huslån?

Et huslån er en form for boliglån, du tager, hvis du ikke har råd eller lyst til at betale for dit nye hus kontant – eller hvis du eksempelvis ønsker et lån til renovering af dit køkken.

Hvis du ønsker at købe et hus, kan du maksimalt låne op til 80% af husets værdi med et realkreditlån. Dette betyder, at du skal tage et lån udover realkreditlånet, da realkreditlånet ikke kan dække hele husets værdi alene. Derfor har du altså brug for et banklån herudover, som kan dække yderligere 15% af husets værdi – og det er altså det, vi kalder et huslån.

Du kan altså maksimalt låne til 95% af husets værdi, og du skal altså derfor selv lægge mindst 5% i udbetaling.

Lån penge til hus: Overvej først dette

Der er en nogle forhold, du skal overveje, før du vælger at låne til hus. Det er eksempelvis vigtigt at overveje, om du gerne vil have et realkreditlån med en fast eller variabel rente og over hvor lang tid, du ønsker at afdrage på lånet. Valget af rente afhænger af, hvor stor risiko du vil tage, da et lån med en fast rente typisk er dyrere, men med mindre risiko, mens et lån med en variabel rente normalt er billigere, men har en større risiko.

Derudover bør du også overveje, om du ønsker afdragsfrie perioder – dette er der mange familier, der vælger, da det kan give et fornødent pusterum i økonomien.

Når det drejer sig om selve huslånet (altså de 15% af husets værdi), så bør du overveje, hvor lang tilbagebetalingsperioden skal være, da du potentielt kan spare nogle penge i det lange løb, hvis du vælger en kortere periode. Dit månedlige afdrag afhænger nemlig af længden på tilbagebetalingsperioden – jo kortere den er, desto højere er dit månedlige afdrag, men desto hurtigere har du også afbetalt dit lån.

Du skal altså overveje, om du helst vil betale mindre for lånet, men til gengæld samtidig afbetale mere hver måned, eller om du hellere vil afbetale mindre hver måned, men så til gengæld sammenlagt betale mere for lånet.

Hvad koster det at låne til hus?

Der er mange variabler, der spiller ind i fastgørelsen af prisen, du skal betale for et huslån. Hvis du både tager et realkreditlån og et banklån for at finansiere købet af dit hus, så skal du være opmærksom på, at prisen på de givne lån selvfølgelig er forskellige. Det er normalt ikke særligt dyrt at låne til hus, når man tager det store lånebeløb i betragtning – men det kommer meget an på, hvor du låner henne og over hvor lang tid, du betaler af på lånet.

Du skal dog være opmærksom på, at banklånet typisk vil være dyrere end realkreditlånet, da banken er noteret som 2. prioritet. Det betyder, at realkreditinstituttet først vil modtage deres penge, hvis du ender i en ærgerlig situation, hvor du ikke kan betale af på lånet. Denne risiko, som banken tager, skal du så desværre betale for i form af en højere rente.

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Der er mange, der spørger sig selv – “hvad kan jeg købe hus for?” – og dette spørgsmål er desværre ikke helt let at svare på. Hvis du både tager et realkredit- og et banklån, så kan du normalvis maksimalt låne op til 95% af husets værdi. Hvis det hus, du gerne vil købe, koster 2 millioner kr., så kan du altså maks låne 1,9 millioner kr. Man kan dog ikke sætte det så simpelt op.

Banken foretager nemlig en kreditvurdering af dig og din privatøkonomi, hvorefter de vurderer, om de vil låne dig penge. I vurderingen kigger de blandt andet på din husstands årsindkomst, for mange banker benytter den tommelfingerregel, der siger, at du kan låne til køb af et hus, der maksimalt svarer til 3 eller 3,5 gange din årsindkomst. Hvis banken bruger denne regel, kan du altså ikke låne til køb af hus et hus til 2 millioner, hvis din husstands indkomst er under 500.000 kr. om året.

Når du har taget et huslån

Når du har taget et huslån, som altså skal stå for 15% af husets værdi, kan du vælge at betale mere af på lånet hver måned, hvis du har råd til dette. Hvis du vælger at indfri noget af lånet før tid – du kan både vælge at hæve dit månedlige afdrag eller blot indbetale et enkelt ekstra beløb – kan du nemlig potentielt spare en del penge.

Hvis du dog eksempelvis beslutter dig for at hæve dit månedlige afdrag, skal du selvfølgelig have kigget dit budget godt igennem og være sikker på, at du rent faktisk er i stand til at gøre dette – for ellers kan der komme konsekvenser senere hen, hvis du ikke overholder dine månedlige afdrag.

Hvis du dog beslutter dig for at gøre det, skal du blot kontakte din långiver – så vil de stå for at arrangere det for dig.

Kan jeg samle mine huslån i et samlelån?

Hvis du har et realkredit- eller andelsboliglån, så kan du desværre ikke samle disse i et samlelån, da du – på nuværende tidspunkt – kun kan samle forbrugslån. Mange husejere har dog taget et forbrugslån på et tidspunkt for at få råd til at renovere eller ombygge, og dette lån kan du altså sagtens samle i et nyt samlelån.

Andre former for boliglån

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig

Alle hverdage mellem 10-12 og 13-16
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan ansøge om lån på op til 500.000 kr. ved optagelse af et nyt lån, eller hvis du ønsker at samle dine eksisterende lån i et samlelån.
Hvad er kravene for at få lånetilbud?
- Du skal være mindst 18 år gammel
- Du skal have fast bopæl i Danmark
- Du er ikke registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)

Tilbuddene, som du modtager, er foreløbige tilbud, som er forudsat, at oplysningerne, du har indtastet, er korrekte.
Kan jeg låne på trods af, at jeg er i RKI?
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR), kan vores samarbejdspartnere desværre ikke tilbyde dig et lån.
Hvordan kan I sænke omkostningerne på mine lån?
Du betaler med stor sandsynlighed forskellige renter og gebyrer på dine eksisterende lån.

Ved at bede om tilbud på samlelån gennem Bankly, vil du modtage tilbud med én rente for alle dine lån.

Det kan betyde, at den månedlige betaling vil være mindre, og at du kun skal forholde dig til én bank.

Derved er det altså muligt at opnå en lavere rente for alle dine lån.
Hvad koster det at bruge Bankly?
Ansøgningen igennem Bankly er altid gratis og uforpligtende.

Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.

Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Hvornår udbetales lånet?
Udbetalingen afhænger af, hvilken bank du har valgt.

Typisk udbetales pengene allerede indenfor 1-3 dage fra den dag, du færdiggjorde tilbuddet med den valgte bank.
Hvor lang er tilbagebetalingstiden?
1 - 12 år.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden i ansøgningsskemaet.

Tilbagebetalingstiden påvirker den månedlige afbetaling på lånet, og derfor anbefales det at vælge en kortere tilbagebetalingstid ved lavere lånebeløb.
Kan jeg indfri lånet før tid?
Du kan altid indfri dit lån eller indbetale ekstra, før lånet udløber.
Kontakt din långiver/bank for nærmere information.
Kan jeg ændre min ansøgning, efter jeg har indsendt den?
Kontakt vores kundeservice på info@bankly.dk eller 70606566 for at høre mere om dine muligheder for at ændre din ansøgning.
Hvad kan jeg låne penge til?
Du kan låne til præcis, hvad du ønsker - uanset om det er til renovering af bolig, bil, ferie eller noget helt andet.
Kan jeg ansøge med en medansøger?
Du kan altid ansøge med en medansøger - faktisk øger det muligheden for højere lånebeløb og bedre vilkår, da bankerne vurderer jeres kreditværdighed ud fra jeres samlede økonomi.