Kviklån

Få de bedste alternativer til kviklån
Bankly og Lendo samarbejder om at tilbyde dig Danmarks største sammenligningstjeneste.
  • Op til 21 tilbud med én ansøgning
  • Find et alternativ til et kviklån med lavere rente
  • Gratis & uforpligtende at ansøge

Bankly & Lendo finder det billigste lån

Sådan fungerer det

Ansøg gratis & uforpligtende
Du indsender én ansøgning via Lendo. Det tager kun et par minutter.
Herefter indhenter Lendo tilbud fra bankerne til dig.
Sammenlign dine tilbud
Du får de første tilbud med det samme.
Så kan du nemt sammenligne dine tilbud.
Vælg det bedste tilbud
Nu kan du vælge det bedste tilbud.
Tilbuddene er uforpligtende, og det er gratis at benytte Lendo.

Lendo samarbejder med disse banker

Lovgivning fra sommeren 2020 betyder, at der nu er et ÅOP-loft, hvilket betyder, at der reelt set ikke findes noget, der hedder kviklån længere. Der findes dog stadig nogle dyre lån på markedet, og det er derfor fortsat vigtigt, at du holder grundigt øje med priserne, når du er på udkig efter et lån.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et ‘usikret lån’, hvilket betyder, at du ikke skal stille din bolig eller bil i sikkerhed for lånet, som du typisk skal ved et bolig- eller billån. 

De fleste kender ikke forskellen på et kviklån, forbrugslån, privatlån eller banklån – og med god grund, for der er reelt set ingen forskel. De er alle usikrede lån, som du kan nemt kan ansøge om online.

Mange forbinder dog kviklån med små, hurtige lån med tårnhøje renter, og det er der helt sikkert en god grund til. Før i tiden hørte man nemlig om mange danskere, som var blevet fanget i en ond gældsspiral ved at optage nogle mindre kviklån, som pludselig var vokset til en kæmpe gæld, som var umulig at betale tilbage.

Men hvad er et kviklån egentlig? I dag er kviklån noget lidt andet, for regeringen har flere gange indsat rammer for, hvor dyre små, usikrede lån såsom kviklån må være.

Den nyeste lovgivning fra sommeren 2020 betyder eksempelvis, at der nu er et ÅOP-loft, hvilket betyder, at der reelt set ikke findes noget, der hedder kviklån længere. Loftet er på 25%, hvilket betyder, at et låns Årlige Omkostninger i Procent ikke må overstige 25% – hvilket mange af de dyre kviklån gjorde før i tiden.

Når det er sagt, findes der selvfølgelig stadig en del dyre lån på markedet med en ÅOP på 24,99%, og vi kan derfor stærkt anbefale dig at indsamle lånetilbud fra så mange banker som muligt, så du kan finde det billigste lånetilbud på et sammenligneligt grundlag.

Gode råd inden du beslutter dig for at låne

Inden du beslutter dig for at ansøge om et lån online, så er der en række forhold, du bør tage stilling til først.

Ansøg flere steder

Når du ansøger om lån online – om det så drejer sig om et kviklån, forbrugslån, billån eller andet, så er det enormt vigtigt, at du ansøger flere steder end blot din egen bank. Hvis du ikke gør dette, ved du nemlig ikke med sikkerhed, om du har fået tilbudt den bedst mulige pris, og derfor kan du altså gå glip af en stor besparelse. 

Lav et budget

Inden du ansøger om et lån online, er det ligeledes vigtigt, at du først har styr på din privatøkonomi. Når bankerne skal vurdere din økonomi, er det nemlig ikke kun vigtigt, at du selv har styr på den – de vil faktisk også gerne se 

Hold øje med ÅOP

Når du har indsamlet dine lånetilbud fra forskellige banker, skal du nu se på de forskellige låns ÅOP’er. ÅOP står nemlig for ‘Årlige Omkostninger i Procent’ og er et samlet nøgletal for samtlige af et låns givne omkostninger og gebyrer. Du kan derfor bruge ÅOP til at sammenligne dine lånetilbud og dermed finde frem til det billigste – hvis altså lånetilbuddene har den samme løbetid – ved blot at se på, hvilket af lånene som har den laveste ÅOP.

Hvad er ÅOPen på kviklån?

Som vi tidligere har beskrevet her på siden, så har “kviklån” ikke længere de skyhøje renter, som de havde før i tiden, da der i flere omgange er indført love og indsat ÅOP-lofter, der begrænser de dyre låneudbydere i at tilbyde små, hurtige kviklån, som hurtigt ender med at blive rigtig dyre, da ÅOPen er skyhøj.

I dag er ÅOP-loftet på 25%, hvilket selvfølgelig sætter en grænse for kviklånsudbyderne, og hvor meget de må kræve i rente. Det, man ser nu, er dog, at rigtig mange kræver 24,99% i ÅOP, og det skal man selvfølgelig være opmærksom på, når man får tilbudt et lån.

Når det er sagt, så skal du tage ÅOP med et gran salt, når det drejer sig om lån med en kortere løbetid, som kviklån jo typisk har. Hvis løbetiden maks. er et år, kommer ÅOPen nemlig lige meget hvad til at se temmelig stor ud, så det er med at vurdere, om ÅOPen er acceptabel i forhold til lånets løbetid, når du ser dine lånetilbud igennem.

Hvorfor kan jeg ikke tage kviklån?

Der kan være mange årsager til, at du ikke bliver godkendt til et forbrugslån eller et ‘kviklån’. Først og fremmest må du ikke være registreret i RKI, da der ikke er nogen banker i Danmark, som udlåner til RKI-registrerede. 

Derudover er den primære grund, til du bliver afvist, når du ansøger om et lån, at din privatøkonomi ikke vurderes som stærk nok til at tilbagebetale et lån til tiden. Hvis du ønsker at tage et lån, bør du derfor nedsætte dine omkostninger og eventuelt øge din indkomst, så bankerne igen vil acceptere dig.

Hvor stort et kviklån kan man tage?

De fleste refererer til kviklån som små, hurtige lån på under 10.000 kr. Hvis du i stedet er interesseret i et forbrugslån, kan du ansøge om et lån på helt op til 500.000 kr. her på Bankly.

Hvad er forskellen på et kviklån og et traditionelt banklån?

De fleste refererer til kviklån som lån på mindre lånebeløb (under 10.000 kr.), og typisk har de en meget høj ÅOP. Løbetiden er ligeledes ganske kort (typisk på få måneder og maks. et år). Dertil skal du ikke stille noget i sikkerhed for lånet – som eksempelvis dit hus eller din bil – som du ellers typisk skal gøre ved et bil- eller boliglån. 

Et banklån er derimod typisk et større lån, som du typisk bruger til at finansiere bil, bolig eller forbrug. I dag foregår det hele dog online, så her kan du også modtage dine penge hurtigt ved at optage et forbrugslån eller billån, da pengene ofte bliver udbetalt indenfor 1-2 hverdage efter, du er blevet accepteret hos den givne bank. 

Dertil er renten selvfølgelig lavere på et banklån, da det er større beløb og længere løbetid, og dertil kan du stille noget værdi i sikkerhed for lånet, hvis du ønsker at optage et bil- eller boliglån.

Her på platformen kan du udelukkende ansøge om banklån i form af forbrugslån, billån eller lån til udbetalingen i din bolig.

Hvem tilbyder kviklån?

Der findes en del låneudbydere på det danske marked, som kan tilbyde dig et lån online. Som nævnt tidligere er der ikke nogle kviklånsudbydere som sådan længere, men der er selvfølgelig stadig en del låneudbydere, som specialiserer sig i små, hurtige lån under 10.000 kr. 

Langt de fleste banker, og også de banker vi har på vores platform, tilbyder dog ikke lån på under 10.000 kr.

Kan jeg tage et kviklån, hvis jeg er i RKI?

Det er langt de færreste danske banker, som godtager kunder, som er registreret i RKI. Hvis dette er tilfældet for dig – og hvis du ønsker at tage et lån – bør du derfor fokusere på at afbetale din gæld så hurtigt som muligt, så du kan blive fjernet fra registret igen. 

Når du ikke er RKI-registreret længere, kan du lave en ansøgning igennem Bankly på ny.

Hvordan finder jeg den bedste rente på kviklån?

Når du ansøger om et lån, bør du altid indsamle lånetilbud fra flere forskellige banker, så du kan sammenligne tilbuddene og dermed vælge det absolut billigste for dig. Hvis du ikke gør dette, men blot godtager det lån, som din bank tilbyder dig, så kan du nemlig potentielt ende med at betale en langt højere pris for lånet, end hvis du indsamler flere lånetilbud og dermed finder det billigste lån på markedet.