Tag lån til unge

Find det billigste lån til unge
 • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
 • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
 • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Lån til unge

Et lån til unge er et lån, du kan tage, når du er ung og med stor sandsynlighed endnu ikke har opbygget en stærk privatøkonomi.

Er du under uddannelse, kan et SU-lån være en fordelagtig måde at låne penge, da det ofte er et billigere lån end de øvrige forbrugslån til studerende, du kan blive tilbudt i banken. Har du ikke mulighed for at tage et lån til SU, kan et lån til unge være en måde at låne penge som ung.

Når du ansøger om et lån, bør du dog altid sikre dig, at du får det bedste lånetilbud. Det er derfor en god idé at indhente og sammenligne lånetilbud fra flere låneudbydere.

Lån til studerende

Det er ikke alle studerende, som har mulighed for at tage et SU-lån. Det kan skyldes, at uddannelsen ikke berettiger til SU, eller at du allerede har opbrugt alle dine SU-klip.

Der kan være mange årsager til, at du har brug for at låne penge som studerende. Det kan være, at du skal finansiere et studieophold i udlandet eller en periode med ulønnet praktik. Det kan også være, at du skal bruge et billån i forbindelse med dit første bilkøb.

Har du ikke mulighed for at tage et SU-lån, kan et lån til studerende være en udmærket måde at låne penge.

Boliglån til unge

Du kan have brug for at tage et lån til unge, hvis du skal flytte hjemmefra for første gang eller købe din første bolig med et boliglån.

Skal du flytte hjemmefra, kan du have brug for et lån til flytning, da der kan være en del udgifter forbundet med flytningen. Først og fremmest er der udgifter til selve flytningen såsom leje af flyttebil og flyttemænd. Det kan også være, at din nye bolig skal males eller istandsættes, inden du flytter ind.

Når du flytter hjemmefra for første gang, vil der ofte være en del udstyr, du endnu ikke ejer. Det kan eksempelvis være møbler, håndklæder, lamper og en støvsuger. Det kan også være køkkenudstyr såsom tallerkener, bestik og viskestykker.

Vil du spare penge på dine flytteudgifter, kan du med fordel ønske dig de ting, du endnu mangler i fødselsdags- eller indflytningsgave fra familie og venner.

Kan jeg tage et lån til unge?

I Danmark kan du som udgangspunkt tage et lån som 18-årig, hvis du lever op til långivers krav til din privatøkonomi. Typisk er der en forventning om, at du:

 • Har en stabil indtægt.
 • Har et tilstrækkeligt rådighedsbeløb.
 • Ikke er registreret som dårlig betaler i RKI.

Når du ansøger om et lån, foretager långiver altid en kreditvurdering af din økonomi, hvilket er årsagen til, at mange unge ikke kan få et lån. De færreste unge har nemlig økonomien til at påtage sig en gældspost. Har du styr på din økonomi, har du derfor en bedre chance for at blive godkendt til et ungdomslån.

Inden du ansøger om et lån til unge, kan du med fordel lægge et budget og overveje, om det er realistisk, at du vil kunne betale lånet tilbage med dit nuværende rådighedsbeløb. Har du brug for at øge dit rådighedsbeløb, kan du enten:

 1. Øge din indtægt.
 2. Reducere dine udgifter.

Har du ikke i forvejen et arbejde eller et studiejob, hvis du er under uddannelse, kan det være en god måde at øge din indtægt som ung.

Gennemgår du dit budget, kan du se, om det er muligt at reducere dine udgifter. Det kan du eksempelvis gøre ved at skære abonnementer fra, som du ikke længere bruger eller bruge færre penge på mad, hvis du ofte spiser på restaurant eller bestiller take-away.

Vil du forbedre dine lånemuligheder, kan du desuden overveje at ansøge om et lån med en medansøger. Når du ansøger med en medansøger, er I to, som hæfter for lånet, hvilket giver långiver en større sikkerhed.

Inden du tager et lån til unge

Du bør ikke tage et lån, medmindre det er nødvendigt. Når du er ung, er din økonomi typisk mere usikker og kan være præget af perioder med begrænset indtægt. Det er derfor ikke ideelt at have gæld i en ung alder, da det kan være svært at møde de nødvendige betalinger.

Har du alligevel brug for et lån til unge, er det vigtigt, at du finder det billigste lånetilbud. Her er der en del forhold, du bør være opmærksom på:

 1. Du bør først og fremmest afklare, hvor stort et lånebeløb du egentlig har brug for. Dernæst bør du lægge et budget, så du kan se, hvor meget du kan betale af på dit lån hver måned.
 2. Du bør herefter indhente og sammenligne lånetilbud fra flere forskellige banker. Når du indhenter lånetilbud gennem Bankly, kan du finde alle tilbuddene i din personlige låneoversigt. Her er det billigste lån altid placeret øverst i oversigten.
 3. Endelig bør du lægge en plan for tilbagebetaling. Her er det en god idé at lægge et nyt budget, som indeholder din gældspost. Det er herefter vigtigt, at du følger dit nye budget, så du undgår at misligholde din gæld.
Kan jeg låne penge, når jeg er under 18 år?
I Danmark kan du først låne penge, når du er fyldt 18 år. Derudover skal du have en dansk folkeregisteradresse, ligesom du ikke må være registreret som dårlig betaler i RKI.
Kan jeg låne penge som 18-årig?
Du kan ansøge om et lån ved de fleste banker, når du er fyldt 18 år. Om du kan blive tilbudt et lån, afhænger af bankens kreditvurdering af din økonomi. Vil du forbedre dine lånemuligheder, kan du eksempelvis øge dit rådighedsbeløb eller ansøge om et lån med en medansøger.
Hvor meget kan jeg låne som ung?
Det er forskelligt, hvor stort et lån du kan blive tilbudt fra låneudbyder til låneudbyder. Tilbuddet afhænger i høj grad af långivers vurdering af din økonomi. Du kan søge om lån op til 500.000 kr. gennem Bankly.