Tag lån til studerende

Find det billigste lån til studerende
 • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
 • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
 • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Hvad er et lån til studerende?

Et lån til studerende er et lån, du kan tage, hvis du er under uddannelse og har brug for at øge dit rådighedsbeløb. Det kan også være, at du skal låne til en større udgift såsom et studieophold i udlandet eller en studiebolig.

I nogle tilfælde har du mulighed for at tage et SU-lån, som er en meget fordelagtig måde at låne penge. Det skyldes lånets lave rente og de fleksible rammer for tilbagebetaling af studiegæld.

Det er imidlertid ikke alle studerende, som har mulighed for at tage et SU-lån, hvilket blandt andet kan skyldes, at:

 • Din uddannelse ikke berettiger dig til SU-lån.
 • Du holder orlov under din uddannelse eller er erklæret studieinaktiv.
 • Du har opbrugt alle dine SU-klip samt ekstra SU-klip og er derfor ikke berettiget til slutlån.

Her kan et lån til studerende være en måde at få flere penge mellem hænderne, mens du er under uddannelse.

Billige lån som studerende

Det kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen i hverdagen, hvis du er under uddannelse og modtager SU som eneste indtægtskilde.

Foruden faste udgifter til mad, husleje og transport kan periodevise eller uforudsete udgifter dog også få dit budget for studerende til at vakle. Det kan være udgifter til:

 • Studiebøger
 • Studieophold i udlandet
 • En større tandlægeregning
 • En periode med ulønnet praktik
 • Reparation eller udskiftning af din computer

Tager du et SU-lån, vil du få et mindre beløb udbetalt hver måned. I 2022 er det muligt at låne op til 3.273 kr. pr. måned i form af et SU-lån.

Et studielån kan dermed bruges til at supplere din månedlige indkomst og hjælpe med at finansiere faste udgifter som mad, husleje og transport.

Har du brug for et større rådighedsbeløb hver måned, end hvad er muligt med et SU-lån, kan en kassekredit være en mulig løsning. Er det derimod et større engangsbeløb, du har brug for, kan et almindeligt forbrugslån være vejen frem for dig. Du kan eksempelvis gøre brug af et lån til uddannelse, hvis du skal finansiere hele eller dele af din uddannelse eller kurser med egenbetaling eller et lån til computer, hvis du skal købe en ny computer til studiet.

Uanset hvilket slags lån du vælger, er det en god idé at indhente og sammenligne flere tilbud, så du kan vælge det billigste lån som studerende.

Sammenlign lån til studerende

Når du ansøger om et lån til studerende gennem Bankly, indhenter vi lånetilbud fra en række banker og låneudbydere. I din låneoversigt kan du herefter hurtigt danne dig et overblik over alle dine tilbud og på den måde vælge det billigste lån til studerende.

Når du sammenligner forskellige tilbud, er der en række begreber, du bør være særlig opmærksom på, herunder lånets ÅOP og effektive rente.

Du bør især være opmærksom på ÅOP, som viser lånets årlige omkostninger i procent og dermed tager højde for øvrige omkostninger som gebyrer og administrationsomkostninger forbundet med lånet. ÅOP giver dig derfor et overblik over, hvor meget lånet sammenlagt vil koste dig.

Lån til studie i udlandet

Skal du studere hele eller dele af din uddannelse i udlandet, kan ekstra økonomisk hjælp sommetider være nødvendigt. Ofte kan du søge legater og få dækket nogle af dine udgifter til studie i udlandet.

Eftersom der er mange udgifter forbundet med at flytte og studere i et andet land, kan det dog nogle gange være nødvendigt at tage et lån til studie i udlandet.

Her kan et lån til studerende hjælpe med at dække diverse omkostninger forbundet med et udlandsophold, såsom flytteomkostninger, forsikringer, boligudgifter og eventuelt egenbetaling af kurser.

Lån til bolig som studerende

En stor del af udgifterne som studerende går til husleje. Det er langt fra alle studerende, som har mulighed for at købe en bolig under uddannelse, men derfor kan et lån til bolig stadig være relevant som studerende.

Mange boligselskaber kræver nemlig ofte et stort beløb i indskud, når du flytter ind i en lejebolig. Derfor kan det være nødvendigt at tage et indskudslån for at dække omkostningerne, når du lejer et værelse eller en lejlighed.

Er det ovenikøbet første gang, du skal bo for dig selv, kan der være en del udgifter forbundet med at flytte i lejlighed såsom møbler og køkkenredskaber. Vil du undgå at mangle det mest basale udstyr i din nye lejlighed, kan et lån til studerende være en løsning.

Er du alligevel en af de heldige, som finder en ejerbolig under studiet, kan et lån til andelsbolig eller boliglån være relevant for dig.

Du bør dog være opmærksom på, at jo større et lånebeløb, du har brug for, jo større krav stiller låneudbyder til din økonomi. Det er derfor en god idé at lægge et budget, inden du begynder at søge efter ejerbolig. På den måde er du sikker på, at du har et realistisk økonomisk udgangspunkt for din boligsøgning.

Kan jeg tage et lån som studerende?

Skal du tage et lån som studerende, gælder de samme krav og betingelser, som hvis du ikke var studerende eller ansøgte om et hvilket som helst andet lån.

Du skal derfor som udgangspunkt overholde følgende krav for at tage et lån som studerende:

 1. Du skal være fyldt 18 år
 2. Du skal være bosat i Danmark
 3. Du må ikke være registreret i RKI

Ligesom ved en hvilket som helst anden lånetype, vil bankerne lave en vurdering af din økonomi, når du ansøger om et lån til studerende. Det gør de for at sikre sig, at din økonomi kan holde til en gældspost, og at du dermed er i stand til at betale lånet tilbage.

Skal du låne penge som studerende, vil der derfor blive lavet en kreditvurdering, som blandt andet tager udgangspunkt i:

 • Betalingshistorik
 • Eksisterende gæld
 • Indtægt, udgifter og rådighedsbeløb

Andre faktorer såsom alder, uddannelse og boligforhold kan dog også have indflydelse på, hvilke lån du kan blive tilbudt.

Selvom det er lovligt at tage et lån i Danmark, når du fylder 18 år, kan det være svært at blive godkendt til et lån til unge. Det skyldes primært, at bankerne stiller en række krav til låntagers økonomi, som kan være svære at leve op til i en ung alder.

Skal du tage et lån som 18-årig eller i en tilsvarende ung alder, bør du derfor have særligt godt styr på din økonomi og vide, hvad der bliver lagt vægt på i en kreditvurdering.

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig

Alle hverdage mellem 10-12 og 13-16
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan ansøge om lån på op til 500.000 kr. ved optagelse af et nyt lån, eller hvis du ønsker at samle dine eksisterende lån i et samlelån.
Hvad er kravene for at få lånetilbud?
- Du skal være mindst 18 år gammel
- Du skal have fast bopæl i Danmark
- Du er ikke registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)

Tilbuddene, som du modtager, er foreløbige tilbud, som er forudsat, at oplysningerne, du har indtastet, er korrekte.
Kan jeg låne på trods af, at jeg er i RKI?
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR), kan vores samarbejdspartnere desværre ikke tilbyde dig et lån.
Hvordan kan I sænke omkostningerne på mine lån?
Du betaler med stor sandsynlighed forskellige renter og gebyrer på dine eksisterende lån.

Ved at bede om tilbud på samlelån gennem Bankly, vil du modtage tilbud med én rente for alle dine lån.

Det kan betyde, at den månedlige betaling vil være mindre, og at du kun skal forholde dig til én bank.

Derved er det altså muligt at opnå en lavere rente for alle dine lån.
Hvad koster det at bruge Bankly?
Ansøgningen igennem Bankly er altid gratis og uforpligtende.

Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.

Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Hvornår udbetales lånet?
Udbetalingen afhænger af, hvilken bank du har valgt.

Typisk udbetales pengene allerede indenfor 1-3 dage fra den dag, du færdiggjorde tilbuddet med den valgte bank.
Hvor lang er tilbagebetalingstiden?
1 - 12 år.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden i ansøgningsskemaet.

Tilbagebetalingstiden påvirker den månedlige afbetaling på lånet, og derfor anbefales det at vælge en kortere tilbagebetalingstid ved lavere lånebeløb.
Kan jeg indfri lånet før tid?
Du kan altid indfri dit lån eller indbetale ekstra, før lånet udløber.
Kontakt din långiver/bank for nærmere information.
Kan jeg ændre min ansøgning, efter jeg har indsendt den?
Kontakt vores kundeservice på info@bankly.dk eller 70606566 for at høre mere om dine muligheder for at ændre din ansøgning.
Hvad kan jeg låne penge til?
Du kan låne til præcis, hvad du ønsker - uanset om det er til renovering af bolig, bil, ferie eller noget helt andet.
Kan jeg ansøge med en medansøger?
Du kan altid ansøge med en medansøger - faktisk øger det muligheden for højere lånebeløb og bedre vilkår, da bankerne vurderer jeres kreditværdighed ud fra jeres samlede økonomi.