Tag lån til uddannelse

Find det billigste lån til uddannelse
 • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
 • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
 • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Lån til uddannelse

Et lån til uddannelse er et lån, som du kan bruge til at finansiere hele eller dele af din uddannelse.

Selvom det som udgangspunkt er gratis at tage en uddannelse i Danmark, kan der nemlig være en række udgifter forbundet med at studere, såsom:

 • Materialer, bøger eller en ny computer.
 • Udlandsophold eller perioder med ulønnet praktik.
 • Uddannelser og kurser som ikke er betalt af staten.

Et lån til uddannelse kan både finansiere større enkeltudgifter såsom et udlandsophold og være en måde at få flere penge mellem hænderne, mens du er under uddannelse.

Har du brug for at tage et lån til uddannelse, er det en god idé at indhente og sammenligne lånetilbud fra flere låneudbydere. På den måde kan du nemlig sikre dig, at du vælger det billigste lån på markedet, når du skal låne penge som studerende.

Forbrugslån til studerende

Når du starter uddannelse, kan du have brug for en række materialer, som kan øge dine studieudgifter betydeligt.

Nogle af udgifterne kan du måske planlægge rundt om ved løbende at lægge penge til side. Det kan eksempelvis være i forbindelse med køb af fagbøger, som du ofte kan forvente at skulle finansiere hvert semester.

Nogle udgifter kan dog opstå pludseligt og hurtigt ødelægge et i forvejen begrænset studiebudget. Det kan være, at du får en uventet tandlægeregning, eller at din computer går i stykker, og at du derfor har behov for et lån til computer.

Der kan være mange årsager til, at du har brug for et lån til studerende. Et forbrugslån kan både fungere som en finansieringsmulighed til planlagte udgifter og som et hurtigt lån til studerende til de pludseligt opståede udgifter.

Lån til uddannelse i udlandet

Skal du studere hele eller dele af din uddannelse i udlandet, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Når du studerer i udlandet, er det typisk muligt at tage din SU med, ligesom du kan søge om stipendier til at dække nogle af dine udgifter i forbindelse med dit udlandsophold.

Der er dog mange udgifter forbundet med at flytte til et andet land. Det kan derfor være nødvendigt at tage et lån til flytning, som eksempelvis kan hjælpe med at finansiere opmagasinering af møbler, som du ikke kan medbringe eller istandsættelse af den lejlighed, du måske flytter fra.

Starter du uddannelse i en ny studieby, kan du også have brug for et indskudslån til at finansiere indskud, som ofte kan løbe op i mindst tre måneders husleje.

Lån til uddannelse og kurser med egenbetaling

Du kan få langt de fleste uddannelser i Danmark betalt af staten. Der er dog alligevel nogle undtagelser, hvor du selv skal betale for din uddannelse. Det kan eksempelvis være pilotuddannelsen, efteruddannelser eller andre private uddannelser.

Til uddannelser med egenbetaling kan du dog ofte søge om stipendium og tilskud til SU fra staten eller økonomisk støtte fra diverse kompetencefonde, ligesom du sommetider kan få kurser og efteruddannelser betalt af din arbejdsgiver.

Har du ikke mulighed for at få finansiel støtte, kan et lån til uddannelse være en hjælp til at få finansieret din drømmeuddannelse.

Inden du tager et lån til uddannelse

Der er ingen grund til at optage gæld, medmindre det er nødvendigt. Inden du tager et lån til uddannelse, bør du derfor undersøge, om du har andre finansieringsmuligheder.

Er du allerede under uddannelse, kan du først og fremmest undersøge, om du kan tage et SU-lån frem for et forbrugslån. Ofte er det nemlig muligt at opnå en lavere rente med et studielån sammenlignet med et almindeligt banklån.

Er du under uddannelse, kan du ofte blive godkendt til et SU-lån, som kan bidrage til at øge dit rådighedsbeløb i en periode.

Tager du et SU-lån, kan du få et mindre beløb udbetalt hver måned. I 2022 kan du låne op til 3.273 kr. pr. måned. SU-lånet kan derfor bruges til at supplere din månedlige indkomst og bidrage til faste udgifter som mad, husleje og transport.

Det er imidlertid ikke alle, som har mulighed for at tage et SU-lån, hvilket blandt andet kan skyldes, at du har opbrugt dine SU-klip, eller at din uddannelse ikke berettiger dig til studielån. I så fald kan et lån til uddannelse være en måde at få flere penge mellem hænderne, mens du er under uddannelse.

Bliv godkendt til et uddannelseslån

Ønsker du at tage et lån til uddannelse, bør du sikre dig, at du får det billigste lån. Indhenter og sammenligner du forskelle lånetilbud, er du allerede godt på vej.

Der er dog en række ting, du kan gøre for at forbedre dine lånemuligheder, inden du sender din låneansøgning afsted:

 1. Find dit lånebeløb: Når du tager et lån, bør du hverken låne for meget eller for lidt. Du bør derfor indhente priser og lægge et budget for, hvad lånet skal bruges til, så du er sikker på, at du søger om det rette lånebeløb.
 2. Læg et budget: Inden du søger om et lån, kan du med fordel lægge et budget for studerende. På den måde kan du få et realistisk billede af, om din økonomi har plads til en gældspost.
 3. Se på din indtægt: Din indtægt har stor indflydelse på, om du kan blive godkendt til et lån. Udover at sikre dig en fast indtægt gennem et studiejob, kan du med fordel melde dig ind i en a-kasse. På den måde er du nemlig sikret en indtægt, når du er færdiguddannet, og du risikerer dermed ikke at misligholde din gæld.
 4. Øg dit rådighedsbeløb: Har du mulighed for at øge dit rådighedsbeløb, kan det have stor indflydelse på dine lånemuligheder. Du kan øge dit rådighedsbeløb ved at øge din indtægt eller reducere dine udgifter.
 5. Få styr på din gæld: Har du gæld i forvejen, er det en god idé at afvikle den, inden du tager et nyt lån. Du kan også undersøge, om du kan samle din gæld i et samlelån og på den måde spare penge på dine renteudgifter.

Det kan desuden forbedre dine lånemuligheder, hvis du ansøger om et uddannelseslån med en medansøger. Det skyldes, at långiver har en større sikkerhed, når I er to, som hæfter for gælden.

Kan man låne penge til uddannelse?
Der er flere måder, du kan låne penge til uddannelse. Et lån til uddannelse kan eksempelvis være en hjælp til at få finansieret din drømmeuddannelse. Derudover kan du sommetider få tilbudt et fordelagtigt lån til uddannelse gennem din a-kasse eller Statens Uddannelsesstøtte.
Er det muligt at låne penge som studerende?
Er du studerende, har du en række muligheder for at låne penge, mens du studerer. Først og fremmest kan du tage et SU-lån, hvis du er under uddannelse og modtager SU. Derudover kan du søge om et forbrugslån, som både kan finansiere planlagte og pludseligt opståede udgifter.