Lån 16.000 kr. med hurtig udbetaling

 • Indhent flere lånetilbud ved blot at udfylde én ansøgning
 • Find det billigste lån på 16.000 kr. på markedet
 • Gratis & uforpligtende at bede om et tilbud

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Bankly finder det billigste lån

Sådan fungerer det

Ansøg gratis & uforpligtende
Du indsender én ansøgning. Det tager kun et par minutter.
Herefter indhenter vi tilbud fra bankerne til dig.
Sammenlign dine tilbud
Du får de første tilbud med det samme.
Så kan du nemt sammenligne dine tilbud.
Vælg det bedste tilbud
Nu kan du vælge det bedste tilbud.
Tilbuddene er uforpligtende, og det er gratis at benytte Bankly.

Hvad er et lån på 16.000 kr.?

Et lån på 16.000 kr. er et mindre lån til forbrug, som du kan bruge til præcis det, du selv ønsker. Et lån på 16.000 kr. er nemlig et fleksibelt lån, hvilket betyder, at lånets formål ikke er fastlagt på forhånd.

Selvom et lån på 16.000 kr. er et mindre lån, kan du bruge det til en række forskellige udgifter, som både kan være planlagte eller opstået pludseligt.

Lån penge til indskud

Skal du flytte i lejebolig, kan et lån på 16.000 kr. bruges som et indskudslån.

Når du skal købe nyt spisebord eller lave forbedringer i dit køkken, kan du også komme langt med et lån på 16.000 kr.

Lån penge som studerende

Skal du låne penge som studerende, kan du med fordel undersøge, om du kan tage et SU-lån frem for et almindeligt forbrugslån.

Med et SU-lån bliver du nemlig tilbudt en låneaftale, som typisk er mere fordelagtig sammenlignet med et lån til forbrug.

Det skyldes til dels, at den tilbudte rente ved et SU-lån er meget lav, ligesom du ikke behøver at påbegynde tilbagebetalingen før efter, at du har færdiggjort din uddannelse.

Find det billigste lån på 16.000 kr.

Uanset hvad dit formål er med et lån på 16.000 kr., bør du sikre dig, at du finder det billigste lånetilbud på markedet.

Der kan nemlig være stor forskel på, hvad det koster at låne penge hos forskellige låneudbydere. Det skyldes, at både oprettelsesgebyr og renter kan variere meget, ligesom der kan være forskel på, hvad hver låneudbyder lægger vægt på, når de vurderer din kreditværdighed som låntager.

Det er derfor en god idé at indhente lånetilbud fra flere låneudbydere. På den måde kan du sammenligne de forskellige lånetilbud og vælge det billigste tilbud på et lån på 16.000 kr.

Sammenlign lånetilbud

Når du sammenligner lånetilbud, vil du typisk enten kigge på lånets ÅOP eller lånets debitorrente som også kaldes effektiv rente.

ÅOP beskriver lånets samlede årlige omkostninger i procent, hvorimod lånets effektive rente tager højde for renterne i lånets reelle løbetid. Sammenligner du lån ud fra den effektive rente, kan du derfor se lånets samlede renteudgifter gennem hele lånets løbetid.

Et lån på 16.000 kr. vil højst sandsynligt have en løbetid kortere end et år, og af den årsag er det mere retvisende at sammenligne lånetilbud ved at kigge på den effektive rente.

Er lånets løbetid længere end ét år, som det ofte er tilfældet ved større lånebeløb på 350.000 kr. eller 400.000 kr., giver det bedre mening at sammenligne lånetilbud ud fra ÅOP.

Lån penge uden renter

Når du tager et lån, vil en del af lånets samlede pris bestå af gebyrer og renter. Det er derfor typisk ikke muligt at låne penge uden renter. Der er dog nogle undtagelser, såsom hvis du tager et privat lån hos venner eller familie.

Rentefrit familielån på 16.000 kr.

Har du mulighed for at låne af venner eller familie, kan I selv bestemme rammerne for lånet. Det betyder, at I indbyrdes kan aftale:

 1. Lånets størrelse
 2. Om der skal være renter på lånet
 3. Hvornår lånet skal betales tilbage

Låner du penge af en privatperson, er det en god idé at lave et gældsbrev, som er en skriftlig låneaftale, der sørger for, at der ikke opstår tvivl om aftalen for lånet. Et gældsbrev giver på den måde en sikkerhed for både kreditor og debitor på det private lån.

Kan jeg låne 16.000 kr., når jeg er under 18 år?

I Danmark gælder nogle grundlæggende regler for, hvornår du kan låne penge:

 • Du skal være fyldt 18 år og myndig
 • Du skal have dansk statsborgerskab og bopæl i Danmark
 • Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret

Du kan derfor ikke låne penge, hvis du er under 18 år.

Lån 16.000 kr. som 18-årig

Selvom du er fyldt 18 år, kan det være besværligt at blive godkendt til et lån. Långiver lægger nemlig vægt på, at du har en sund og stabil økonomi, som gør dig i stand til at betale af på din gæld.

18-årige har ofte er lavere rådighedsbeløb og har derfor begrænsede muligheder for at betale af på en gældspost.

Ønsker du at låne penge som 18-årig, er det ikke umuligt. Det er dog vigtigt, at du har styr på din økonomi, inden du ansøger om et lån som 18-årig.

Lån penge uden kreditvurdering

Foruden de grundlæggende regler for hvornår du kan låne penge i Danmark, har långiver typisk en række krav, som du skal leve op til, før du kan blive tilbudt et lån.

For at sikre sig at du lever op til långivers krav, bliver der udarbejdet en kreditvurdering af din økonomi.

Selvom en kreditvurdering ofte er mere dybdegående jo større et lånebeløb, du søger om, laver långiver altid en vurdering af din kreditværdighed – også selvom du blot søger om et mindre lånebeløb på 16.000 kr.

Det er derfor ikke muligt at låne penge uden en kreditvurdering.

Overvejer du at søge om et større lånebeløb på eksempelvis 360.000 kr. eller 450.000 kr., bør du være endnu mere opmærksom på, hvad långiver lægger vægt på i en kreditvurdering.

Bliv godkendt til et lån på 16.000 kr.

Vil du være sikker på at blive godkendt til et lån på 16.000 kr., bør du overveje følgende, inden du indhenter lånetilbud:

 • Er din indtægt stabil nok til, at du er i stand til at betale din gæld?
 • Er dit rådighedsbeløb stort nok til, at du har plads i dit budget til en gældspost?
 • Kan du vise långiver, at du har en fornuftig betalingshistorik uden misligholdt gæld?
 • Har du eksisterende gæld i forvejen, som eventuelt skal afvikles eller samles i et samlelån, inden du søger om et nyt lån?

Vil du forbedre din økonomi, inden du søger om et lån på 16.000 kr., er der heldigvis meget, du selv kan gøre.

Først og fremmest er det en god idé at lægge et budget, så du får et overblik over, hvad du har til rådighed hver måned. Her kan du også dykke ned i dine variable udgifter for at se, om du kan spare penge og dermed øge dit rådighedsbeløb.

Din indtægt er afgørende for, at du overhovedet er i stand til at betale lånet tilbage. Det er derfor en fordel at være meldt ind i en a-kasse, da du dermed er sikret et fast månedligt dagpengebeløb, selv hvis du mister dit arbejde.

Du kan desuden undersøge, om du kan søge om lånet med en medansøger. På den måde er I to, som hæfter for lånet, hvilket giver en større sikkerhed for lånets kreditor.

Oversigt over lånebeløb