Tag lån til veteranbil

Find det billigste lån til veteranbil
 • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
 • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
 • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Lån til veteranbil

Har du fundet den veteranbil, du altid har drømt om, kan du finansiere købet med et lån til veteranbil.

Da de fleste veteranbiler forhandles på auktioner eller som salg af bil privat, har du sjældent mulighed for at finansiere bilkøbet gennem en bilforhandler. Det betyder, at du ofte skal anvende et almindeligt banklån eller forbrugslån, når du skal købe en veteranbil.

Ligesom det er tilfældet med et lån til brugt bil, skal du derfor være opmærksom på, at du ikke altid kan blive tilbudt et lån med sikkerhed. Ofte er det nemlig kun billån til nye biler, hvor der kan stilles sikkerhed i bilen. Du kan dog stadig finansiere købet af din veteranbil med et lån uden sikkerhed.

Uanset hvilket slags lån til veteranbil du vælger, bør du dog sørge for at finde det billigste lån på markedet.

Billigste lån til veteranbil

For at være sikker på at du får det billigste lån til veteranbil, bør du sammenligne så mange lånetilbud som muligt.

Når du ansøger om et lån gennem Bankly, har du mulighed for at sammenligne og vælge det billigste tilbud fra en række banker. På den måde er du sikker på, at du vælger det billigste lånetilbud.

Hvad er en veteranbil?

En veteranbil er en bil, som er mindst 35 år gammel. En veteranbil kan dog også være ældre end 35 år, og derfor kan der være stor forskel på, hvordan du kan bruge en veteranbil.

Nogle veteranbiler kan bruges hver dag, mens andre kun kan køres om sommeren.

Dine finansieringsmuligheder kan variere alt efter, om du skal bruge din veteranbil til hverdag eller til hobbybrug. Er veteranbilen tiltænkt hobbyanvendelse, skal du højst sandsynligt kigge mod et forbrugslån, hvis du skal finansiere bilkøbet med et lån.

Hvad koster en veteranbil?

Der kan være stor forskel på, hvad en veteranbil koster. Billige veteranbiler kan købes for nogle tusinde kroner, mens dyre veteranbiler kan koste 500.000 kr. eller mere.

Udover bilens købspris, kan der dog også være stor forskel på, hvad det koster at have bil, afhængig af, hvilken bil du køber. Inden du køber en veteranbil, er det derfor en god idé at du danner dig et overblik over de samlede udgifter.

Dertil kommer, at du ofte ikke kan anvende din veteranbil hele året rundt, og derfor måske vil være afhængig af en anden primær bil.

Til gengæld skal du ikke betale ligeså meget i vægtafgift for din veteranbil.

Vægtafgift på veteranbiler

Vægtafgiften for veteranbiler er 25 % af den normale takst. Er din bil mere end 35 år gammel, og dermed kategoriseret som en veteranbil, bliver din vægtafgift derfor reduceret med 75 %.

Når din bil runder de 35 år, bliver den kategoriseret som en veteranbil og afgiften nedsættes automatisk. Du behøver derfor ikke selv gøre noget for at sikre, at bilens vægtafgift sænkes.

Satsen for vægtafgift ændres årligt. Hvor meget, du skal betale i afgift for din veteranbil, varierer derfor fra år til år. Som en del af en politisk aftale om grøn omstilling af vejtransporten vil vægtafgiften stige årligt frem til 2026.

Frem til 2026 fordeles stigninger således:

 • 2022: 4 %.
 • 2023 – 2025: 6,5 %.
 • 2026: 10 %.

Registrer bilen til veterankørsel

Selvom din bil først kan kategoriseres som en veteranbil, når den er mindst 35 år gammel, kan du allerede i bilens 30. år registrere den til veterankørsel.

Når en bil registreres til veterankørsel, behøver du ikke længere at få den synet hvert andet år, som du skal med en almindelig bil. Det skyldes, at du nu kun må køre i bilen lejlighedsvis, og bilen derfor ikke er underlagt samme synsregler som til en almindelig bil.

Når du har registreret bilen til veterankørsel, skal næste syn af bilen ske, når bilen er 35 år og kan kategoriseres som en veteranbil. Herefter skal bilen blot synes hvert 8. år.

For at registrere din bil til veterankørsel kan du:

 1. Registrere din bil til veterankørsel i forbindelse med et syn.
 2. Få bilen registreret til veterankørsel gennem Motorstyrelsen.
 3. Logge ind på Motorregisterets hjemmeside og selv tilføje tilladelse til veterankørsel online.

Bliv godkendt til et lån til veteranbil

Når du ansøger om et lån, laver låneudbyder et lånetilbud ud fra en kreditvurdering af din økonomi. Derfor varierer lånetilbud typisk fra person til person.

I en kreditvurdering lægger långiver ofte vægt på din betalingshistorik, din eksisterende gæld samt din indtægt og rådighedsbeløb:

 • Betalingshistorik: Først og fremmest skal du være klar over, at du ikke kan blive tilbudt et lån, hvis du er registreret som dårlig betaler i et register som RKI eller Debitor Registret. Er du registreret som dårlig betaler, skal du derfor først betale din eksisterende gæld tilbage og sørge for at blive slettet fra registret.
 • Eksisterende gæld: Afdrager du i forvejen på en gæld, kan det påvirke, om du kan blive tilbudt et lån, og hvor stort et lån du kan blive tilbudt. Ofte tager långiver udgangspunkt i din gældsfaktor, når de vurderer, om du har for meget gæld til at påtage dig endnu et lån. Du kan selv beregne din gældsfaktor, som blot er forholdet mellem din samlede gæld og din årlige bruttoindkomst.
 • Indtægt og rådighedsbeløb: Din indtægt og rådighedsbeløb danner grundlaget for, at du kan afdrage din gæld. Er dit månedlige rådighedsbeløb for lavt, kan det derfor påvirke, om du bliver tilbudt et lån. I så fald bør du undersøge, om du kan øge dit rådighedsbeløb ved at sænke dine variable udgifter.

Har du gæld i forvejen, kan du overveje at samle dine lån i et samlelån. På den måde kan du ofte spare penge ved at reducere dine eksisterende renteudgifter.

Det skal du huske, inden du tager et lån til veteranbil

Når du køber en veteranbil, foretager du et køb af brugt bil. I den forbindelse er der en række ting, du bør være opmærksom på, inden du indgår en købsaftale.

Du bør først og fremmest sørge for, at du får en slutseddel med på bilen. Det er også en god idé at gennemgå bilen grundigt, inden du skriver under på slutsedlen.

Når du gennemgår din slutseddel, skal du især være opmærksom på følgende:

 • Seneste syn: En hyppig mangel i slutsedlen handler om manglende oplysning om tidligere syn. Det kan skyldes, at sælger har overskredet frist for seneste syn. Du bør sikre dig, at bilen har været til syn, inden du underskriver slutsedlen.
 • Restgæld i bilen: En udbredt mangel i slutsedlen omhandler restgæld i bilen. Restgæld følger bilen og ikke ejeren, og du kan derfor ende med en ekstra udgift, hvis du overtager en bil med restgæld. Du kan heldigvis hurtigt tjekke, om bilen har restgæld, ved at søge på bilens nummerplade eller stelnummer i Bilbogen.
 • Tidligere skader: Tidligere skader kan resultere i øgede udgifter til reparation, ligesom det kan påvirke salgsprisen, hvis du vælger at sælge veteranbilen videre. Du bør være opmærksom på, om bilen har haft tidligere skader, da de ikke altid angives på slutsedlen på trods af sælgers oplysningspligt.

Du bør desuden være opmærksom på, at du ikke er dækket af købeloven, når du køber en bil gennem privat bilhandel. Medmindre du har aftalt andet med sælger, har du derfor som køber ikke reklamationsret, hvilket ellers er tilfældet, hvis du køber en bil gennem en bilforhandler.

Hvor gammel skal en bil være for at være veteranbil?
For at en bil kan kategoriseres som veteran, skal den være mindst 35 år gammel. Når bilen runder de 35 år, bliver den helt automatisk kategoriseret som en veteranbil.
Hvad koster en veteranbil i vægtafgift?
Som udgangspunkt er vægtafgiften for veteranbiler 25 % af den normale takst.
Hvornår kan bilen registreres til veterankørsel?
Du kan allerede registrere bilen til veterankørsel, når den er 30 år gammel. Når bilen runder 35 år, registreres den automatisk som veteranbil.