Tag lån til brugt bil

Find det billigste lån til brugt bil
 • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
 • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
 • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Lån til brugt bil

Lån til brugt bil er et lån, du kan bruge til at finansiere køb af en brugt bil.

En af de store fordele ved at købe en brugt bil er, at den ofte er billigere sammenlignet med en tilsvarende model fra ny. Du har derfor mulighed for at købe en bil brugt, som du måske ikke ville have mulighed for at købe fra ny.

Det kan også være, at du vil købe den klassiske bil, du altid har drømt om. Det er muligt med et lån til veteranbil.

Du bør dog være opmærksom på, at der sjældent er fabriksgaranti, når du køber en brugt bil. Du bør derfor medregne en større udgiftspost til reparationer, når du køber en brugt bil fremfor en ny model.

Det kan være bekosteligt at købe en bil, også selvom bilen er brugt. Mange vælger derfor at finansiere hele eller dele af bilkøbet med et billån.

Hvordan fungerer finansiering af brugt bil?

Når du tager et billån til køb af ny bil, er det ofte et lån med sikkerhed, hvilket betyder, at du stiller bilen som sikkerhed for lånet i det tilfælde, at du ikke kan betale din gæld tilbage.

Skal du foretage et køb af brugt bil, kan det dog være en smule anderledes. Det er nemlig ikke altid sikkert, at långiver tilbyder et lån med sikkerhed, når der er tale om en brugt bil.

I det tilfælde kan du dog stadig finansiere købet med et lån uden sikkerhed såsom et almindeligt forbrugslån.

Hvad koster et lån til brugt bil?

Hvor meget det koster at tage et lån til brugt bil, afhænger af en række faktorer, herunder:

 • Lånets løbetid.
 • Hvor stort et beløb du vil låne.
 • Om du ønsker et lån med eller uden udbetaling.

Du kan både tage et billån med og uden udbetaling. Ved et billån med udbetaling kræver långiver dog ofte, at du selv kan finansiere 20 % af bilens værdi. Har du ikke mulighed for at lægge 20 % af bilens værdi, kan du i stedet gøre brug af et billån uden udbetaling.

Det kan være meget fordelagtigt, hvis du har mulighed for at lægge en del af købsprisen selv – eksempelvis ved at sælge din nuværende bil. Kan du selv finansiere en del af købsprisen, kan du nemlig låne et mindre lånebeløb og afkorte lånets løbetid.

Hvad kan jeg få for min gamle bil?

Inden du tager et lån til brugt bil, kan du med fordel undersøge, om du kan sælge eller bytte din gamle bil. På den måde er det sommetider muligt at:

 1. Få et nedslag i prisen ved at bytte med din gamle bil.
 2. Nøjes med et mindre lån, da du kan lægge en del af finansieringen selv gennem salg af din gamle bil.

Hvor meget, du kan få for din gamle bil, afhænger typisk af, hvilken stand bilen er i, hvor gammel den er, og hvor langt den har kørt. Vil du have en idé om, hvor meget du kan få ved at sælge din gamle bil, kan du sammenligne med, hvad tilsvarende biler bliver solgt for.

Find det billigste lån til brugt bil

Når du skal tage et lån til brugt bil, bør du altid indhente og sammenligne lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. På den måde er du sikker på, at du finder det billigste lån på markedet.

Når du indhenter lånetilbud gennem Bankly, modtager du ofte de første tilbud med det samme.

I din låneoversigt kan du danne dig et overblik over både ÅOP og lånets effektive rente. Her kan du også se lånets etableringsomkostninger og det samlede beløb, som du vil skulle betale for hvert de forskellige lånetilbud.

På den måde kan du hurtigt finde det billigste tilbud på et lån til brugt bil.

Kreditvurdering til finansiering af brugt bil

Det er forskelligt fra person til person, hvilket tilbud der gives på lån til brugt bil. Det skyldes, at hvert lånetilbud laves på baggrund af en kreditvurdering af din økonomi. Derfor påvirkes dine lånetilbud blandt andet af:

 • Din betalingshistorik.
 • Din eksisterende gæld.
 • Dit budget og rådighedsbeløb.

Er du registreret i RKI, kan du ikke blive tilbudt et lån gennem vores samarbejdende banker.

Har du gæld i forvejen, kan det også have indflydelse på, hvor stort et lånebeløb du kan blive tilbudt. Her kan du dog undersøge, om du kan samle dine lån i et samlelån og på den måde spare penge på dine eksisterende renteudgifter.

Når du køber en brugt bil

Når du skal købe en brugt bil, er der en række ting, du bør være opmærksom på, så du er sikker på, at du gør et godt køb:

 • Gæld i bil: Det er vigtigt at tjekke, om der er restgæld eller pant tilknyttet den brugte bil. Er der restgæld i bilen, følger gælden nemlig bilen og ikke ejeren. Du kan derfor risikere at ende med en ekstra udgift, hvis du overtager en brugt bil med restgæld.
 • Slutseddel: Du skal altid få en slutseddel med, når du køber en bil. En slutseddel skal indeholde de aftaler, du har lavet med sælger. Har I eksempelvis aftalt, at en fejl eller mangel skal udbedres, inden du overtager bilen, skal aftalen fremgå af slutsedlen.
 • Samlede omkostninger: Inden du overtager den brugte bil, bør du lave en oversigt over de samlede omkostninger. Foruden omkostninger forbundet med køb af bil, kan du med fordel danne dig et overblik over øvrige omkostninger såsom afgifter, brændstof og reparationer, som alle kan være højere, når der er tale om en brugt bil fremfor en ny model.

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig

Alle hverdage mellem 10-12 og 13-16
Kan man låne til en brugt bil?
Du kan finansiere køb af en brugt bil med et lån. Afhængig af bilens alder kan løbetiden for et lån til en brugt bil dog være relativt kort. Det kan derfor sommetider være muligt at finansiere den brugte bil med et lån uden sikkerhed.
Hvor meget skal man lægge i udbetaling for sin bil?
Med et lån med udbetaling får du ofte en lavere rente på dit lån, end hvis du skal låne den fulde købspris. Vælger du et lån med udbetaling, skal du dog typisk kunne lægge minimum 20 procent af købsprisen selv.
Hvad kigger banken på, når jeg vil låne penge til en brugt bil?
Banken foretager altid en kreditvurdering af dig, hvor de gennemgår din privatøkonomi. Her tjekker de blandt andet dit rådighedsbeløb og om du er registreret i RKI. Du skal desuden være mindst 18 år gammel, for at tage et lån.