Lån til skattegæld

Én ansøgning - tilbud fra flere banker
 • Gratis og uforpligtende at bede om tilbud
 • Indhent flere lånetilbud ved blot at udfylde én ansøgning
 • Find markedets billigste lån til skattegæld

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Vi sammenligner disse banker for dig

Lån til skattegæld

Lån til skattegæld er et lån, du kan bruge, til at betale din eksisterende skattegæld.

Som tommelfingerregel bør du kun tage et lån til indfrielse af gæld, hvis du kan blive tilbudt et lån med lavere omkostninger end dit eksisterende lån.

Inden du tager et lån til skattegæld, er det derfor en god idé at indhente og sammenligne lånetilbud fra flere låneudbydere. På den måde kan du finde det billigste lån og vurdere, om det giver mening, at du tager et lån til skattegæld.

Hvad er et lån til indfrielse af gæld?

Du kan tage et lån til indfrielse af gæld, hvis du ønsker at indfri din eksisterende gæld med et nyt lån til lavere omkostninger.

Du kan gøre brug af et lån til indfrielse af gæld, hvis du har ét lån eller flere lån, som du ønsker at samle. Kan du blive tilbudt et nyt lån til en lavere rente, er det ofte muligt at spare penge ved at indfri din eksisterende gæld – især hvis du har gæld hos mere end én kreditor.

Ligesom ved enhver anden form for lån, vil et lån til skattegæld afhænge af en kreditvurdering af din økonomi. Der er derfor en række faktorer, som har indflydelse på dine lånemuligheder, såsom hvor stort et lånebeløb du søger om, din indtægt og dit rådighedsbeløb.

Har du misligholdt gæld, kan det også påvirke dine lånemuligheder. Du kan nemlig ikke tage et nyt lån, hvis du er registreret som dårlig betaler i et register som RKI eller Debitor Registret.

Hvad skylder jeg i skat?

Der er mange måder, du kan opbygge gæld til det offentlige, såsom i forbindelse med studielån eller hvis du får en fartbøde.

Du kan også have opbygget offentlig gæld gennem ubetalt skat, hvilket i så fald kaldes skattegæld.

Har du ikke udfyldt din forskudsopgørelse korrekt, kan du have betalt for lidt i skat i løbet af året og kan derfor ende med en restskat. Restskat tillægges en dag-til-dag rente, hvilket betyder, at beløbet stiger, jo længere tid du venter med at betale din restskat.

Du kan se gæld til det offentlige i de fleste breve, du modtager fra Gældsstyrelsen i din e-Boks eller postkasse.

Oversigten over din samlede offentlige gæld er dog et øjebliksbillede og tager derfor ikke højde for rentetilskrivninger, eller hvis du har betalt en del af gælden, efter brevet blev sendt til dig. Ønsker du at vide præcist, hvad du skylder i skat, kan du kontakte Gældsstyrelsen og få oplyst din konkrete gæld.

Kan min skattegæld blive forældet?

Al slags gæld kan i princippet blive forældet. Der er dog nogle forskellige tidsfrister for, hvornår gammel gæld forældes.

Typisk vil en gæld forældes efter tre år, hvis der er tale om regninger, fakturakrav og gebyrer, som du ikke har underskrevet. Foreligger der derimod dokumentation, eksempelvis i form af din underskrift, vil gælden først forældes efter 10 år.

Folketinget har desuden vedtaget en lov om, at gæld til det offentlige ikke kan forældes før d. 20. november 2024. Det gælder desværre også, selvom din gæld egentlig står til at blive forældet inden da.

Du bør dog også være opmærksom på, at din offentlige gæld ikke kan blive forældet, når først den er blevet overdraget til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Når Gældsstyrelsen inddrager offentlig gæld såsom skattegæld, kan de gøre det gennem såkaldt lønindeholdelse, som betyder, at de trækker penge fra din indkomst til at betale din gæld.

Eftergivelse af gæld til det offentlige

I nogle tilfælde kan du få eftergivet din gæld til det offentlige, hvilket betyder, at du enten:

 1. Kan få din gæld delvist nedsat.
 2. Ikke længere skal betale din gæld.

Den offentlige gæld, du sommetider kan få indfriet, er blandt andet restskat, studiegæld, moms og børnepenge. Har du eksempelvis ikke mulighed for at gennemføre din betaling af restskat, kan du ansøge om at få skattegælden eftergivet.

For at få eftergivet din gæld, skal det vurderes, at du hverken nu eller i den nærmeste fremtid vil have mulighed for at betale din gæld. Gældsstyrelsen vurderer derfor, om du kan få eftergivet hele eller dele af din gæld ved at sammenholde din gæld til det offentlige med din privatøkonomi.

Du kan dog ikke få eftergivet offentlig gæld, hvis du eksempelvis:

 • Er på dagpenge eller kontanthjælp.
 • Har stiftet din gæld med henblik på forbrug.
 • Du ikke har betalt din gæld på et tidligere tidspunkt, hvor du havde økonomisk rådighed til at afvikle gælden.

Ønsker du at søge om eftergivelse af gæld, skal du udfylde et ansøgningsskema gennem Gældsstyrelsens hjemmeside.

Gældsstyrelsen laver altid en individuel vurdering af din økonomi og gæld, inden det bliver besluttet, om du kan få eftergivet din gæld til det offentlige.

Inden du tager et lån til skattegæld

Inden du tager et lån til skattegæld, bør du være sikker på, at det nye lån medfører lavere omkostninger sammenlignet med omkostninger til din eksisterende skattegæld.

Du kan derfor med fordel indhente lånetilbud ved flere låneudbydere. På den måde kan du sammenligne lånetilbud og vælge det billigste lån til din skattegæld.

Har du både gæld til det offentlige og andre lån, såsom forbrugslån eller banklån, kan du undersøge, om det er muligt at samle dine eksisterende lån i et samlelån. Ved at samle din gæld ved én låneudbyder, er det nemlig ofte muligt at reducere dine renteudgifter.

Kan man låne til skattegæld?
Det er muligt at tage et lån til skattegæld. Du bør dog som tommelfingerregel ikke tage lån til indfrielse af anden gæld, medmindre du kan blive tilbudt et nyt lån med lavere omkostninger. Når du har gæld til det offentlige, betaler du en inddrivelsesrente på 7,55 % i 2022.
Hvem inddriver skattegæld?
Har du gæld til det offentlige, bliver den inddrevet af Gældsstyrelsen.
Hvornår er gæld til Gældsstyrelsen forældet?
Er din offentlige gæld overdraget til inddrivelse af Gældsstyrelsen, kan den ikke blive forældet.
Kan man låne penge, når man er i RKI?
Det er ikke muligt at tage et lån, når du er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret.