Tag lån til pensionister

Find det billigste lån til pensionister
 • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
 • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
 • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Lån til pensionister

Et lån til pensionister er et lån, du kan gøre brug af, selvom du er pensioneret.

Har du nået pensionsalderen, kan du opleve, at det er sværere at blive godkendt til større realkreditlån. Det er dog alligevel muligt at tage et lån som pensionist. Det kan eksempelvis være i form af et forbrugslån eller et nedsparingslån.

Når du skal tage et lån til pensionister, er det en god idé at sammenligne flere lånetilbud. På den måde kan du være sikker på, at du vælger markedets billigste lån til ældre.

Lånemuligheder for pensionister

Når du søger om et lån, udfører långiver altid en kreditvurdering af din privatøkonomi for at sikre, at din økonomi kan holde til den nye gældspost. Her lægges der blandt andet vægt på størrelsen af dit rådighedsbeløb.

Afhængig af dine pensionsaftaler kan du som pensionist opleve, at dit rådighedsbeløb er reduceret betydeligt.

Selvom dit rådighedsbeløb er reduceret, betyder det imidlertid ikke, at du ikke har mulighed for at låne penge, når du er pensioneret. Faktisk har du ofte en række muligheder for at låne penge som pensionist, såsom ved at:

 • Tage et forbrugslån.
 • Tage et lån i din friværdi.

Forbrugslån til pensionister

De fleste banker tilbyder forbrugslån til pensionister, som ofte kaldes netop seniorlån eller pensionistlån.

Et forbrugslån er et fleksibelt lån, hvor du helt selv bestemmer, hvad beløbet skal bruges på. Det påvirker derfor ikke din låneansøgning, om har brug for et lån til briller, en konfirmationsgave til dit barnebarn eller som et ferielån til en rejse.

Ligesom ved alle andre forbrugslån stiller långiver en række krav til din økonomi, når du søger om et forbrugslån som pensionist. Der er dog typisk ikke forskel på den kreditvurdering, der foretages, når du ansøger om et forbrugslån som 30-årig eller som 65-årig.

Lån i din friværdi med et nedsparingslån til pensionister

Ejer du din egen bolig eller sommerhus, har du måske mulighed for at tage et lån i din friværdi. Et sådant lån kaldes også et nedsparingslån og giver dig mulighed for at låne i din bolig.

Når du tager et nedsparingslån, er der oftest tale om et realkreditlån. For at tage et nedsparingslån, skal du have opbygget friværdi i din bolig, hvilket kort sagt betyder, at du skylder mindre i din bolig, end den er værd.

Du kan derfor have opbygget friværdi i din bolig, hvis:

 1. Du har betalt af på dit lån.
 2. Din bolig er steget i værdi.

Det er dog ikke gratis at tage et lån i din friværdi, og det kan derfor typisk først betale sig at tage et nedsparingslån, hvis du påtænker at optage et lån på over 100.000 kr. Derfor anvendes et lån i friværdien ofte som et lån til renovering eller til at udføre energiforbedringer af boligen, som kan være bekostelige projekter.

Hvor meget du kan låne i din friværdi, afhænger dog også af, hvilken låneform du har. Ved realkreditlån kan du låne op til 80 % af boligens værdi, mens du kan låne helt op til 95 % af boligens værdi, hvis du har et ejendomskreditlån eller et pantebrevslån.

Gældsfaktor som pensionist

Når du skal godkendes til et lån, kigger långiver typisk på din gældsfaktor, som er forholdet mellem din eksisterende gæld og årlige bruttoindtægt.

Gældsfaktoren har indflydelse på, om du kan blive godkendt til et lån, og hvor stort et lånebeløb, du kan blive tilbudt.

Finanstilsynet har i 2022 udgivet en vejledning til bank- og finansinstitutter, som anbefaler, at gældsfaktoren for pensionister reduceres til 2 i forbindelse med optagelse af boliglån. Det er en betydeligt lavere gældsfaktor sammenlignet med en gældsfaktor på 3,5-4, som de fleste banker godtager i forbindelse med optagelse af gæld.

Det er dog stadig op til de enkelte banker, hvor høj en gældsfaktor de godtager. Det kan derfor godt lade sig gøre at låne penge som pensionist, selvom din gældsfaktor er højere end 2.

Bliv godkendt til et lån til ældre

Ligesom hvis du vil godkendes til ethvert andet lån, er det en god idé at tage et kig på din privatøkonomi, inden du søger om et lån til pensionister.

Du kan i den forbindelse ofte forbedre dine lånemuligheder ved at:

 • Øge dit rådighedsbeløb: Det kan være svært at øge rådighedsbeløbet, når først du er gået på pension. Du kan dog se, om du kan øge dit rådighedsbeløb ved at skære ned på dine udgifter eller få økonomisk støtte til din husleje ved at søge om boligstøtte.
 • Låne med en medansøger: Du kan forbedre dine lånemuligheder, hvis du ansøger om et lån til pensionister med en medansøger. Det skyldes ganske enkelt, at långiver får en bedre sikkerhed for lånet, når I er to, som hæfter for gælden.
 • Betal din eksisterende gæld: Har du gæld i forvejen, er det ofte en god idé at betale lånet ud, inden du søger om et nyt lån. Har du ikke mulighed for at betale din eksisterende gæld, kan du i stedet undersøge, om det er muligt at samle din gæld i et samlelån.
Hvor kan man låne penge som pensionist?
Du har flere muligheder for at låne penge som pensionist. Mange banker tilbyder seniorlån eller pensionistlån, som er målrettet personer i pensionsalderen. Ejer du din egen bolig eller sommerhus, har du måske mulighed for at tage et lån i din friværdi.
Kan man låne, når man er over 60 år?
Du kan opleve, at det er sværere at blive godkendt til større realkreditlån, når du er pensioneret. Det er dog alligevel muligt at tage et lån, når du er over 60 år. Det kan eksempelvis være i form af et forbrugslån eller et nedsparingslån.
Hvor meget skal man have i rådighedsbeløb som pensionist?
Finanstilsynet anbefaler, at du som enlig pensionist har et rådighedsbeløb på 5.000 - 6.000 kr., mens samlevende pensionister anbefales et rådighedsbeløb på 8.500 - 10.000 kr.