Tag lån til briller

Find det billigste lån til briller
 • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
 • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
 • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Lån til briller

Et lån til briller er et almindeligt forbrugslån, som du kan bruge til finansiering af briller.

Det kan nemlig være dyrt at købe briller og solbriller. Prisen påvirkes især af, hvilket mærke og stel du ønsker, og om du skal have særlige typer glas i stellet, såsom flerstyrkeglas, glidende overgang eller glas med læsefelt.

Skal du både købe et par almindelige briller og et par solbriller med styrke, kan prisen derfor hurtigt løbe op. Af den grund kan det sommetider være nødvendigt at finansiere dine nye briller med et lån.

Inden du tager et lån til briller, bør du indhente og sammenligne lånetilbud fra flere låneudbydere for at være sikker på, at du vælger det billigste lån.

Hvad koster det at købe nye briller?

Prisen på et par nye briller afhænger i høj grad af, hvilken brille du vælger. Her kan prisen blandt andet påvirkes af:

 • Brillens stel
 • Brillens mærke
 • Valg af glas i brillen

Det er muligt at købe brillestel helt ned til omkring 200 kr., mens de dyreste stel kan koste flere tusinde kroner. Prisen på stellet afhænger typisk af mærke og materiale.

Udover brillestel skal du betale for brillens glas. Her varierer prisen ud fra, hvilket glas du skal have i brillen.

Nogle oplever med alderen, at det kan være svært at se helt skarpt på forskellige afstande. Her kan det være en fordel at vælge glas med flerstyrke, som er glas med glidende overgang eller læsefelt.

Stel med flerstyrkeglas kan dog sommetider koste næsten dobbelt så meget som stel med enstyrkeglas. Det kan derfor være nødvendigt at undersøge muligheden for finansiering af briller.

Finansiering af briller

Det er ikke sikkert, at hverken din opsparing eller dit budget kan holde til en større engangsudgift, som det kan være at købe nye briller. Det kan derfor være nødvendigt at finde finansiering til hele eller dele af købsprisen.

Der er typisk to måder, du kan finansiere brillekøb:

 1. Et almindeligt banklån eller forbrugslån.
 2. Afbetalingsaftale i den forretning, hvor du køber brillen.

Kan jeg købe briller på afbetaling?

Når du køber nye briller hos en optiker, er det ofte muligt at køber briller på afbetaling. Med en afbetalingsaftale behøver du ikke at betale hele købsprisen med det samme. I stedet deles betalingen op, så du betaler et mindre beløb hver måned, indtil den samlede købspris er tilbagebetalt.

At købe briller og solbriller på afbetaling kan være en fordelagtig måde at finansiere nye briller, hvis du ikke har mulighed for at lægge den samlede købspris med det samme – især hvis du kan blive tilbudt en afbetalingsaftale med rentefri finansiering.

Du bør dog være opmærksom på, at der sommetider kan blive pålagt øvrige udgifter, såsom gebyrer og oprettelsesomkostninger, som kan have indflydelse på det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Det er derfor en god idé at sammenligne priser ved forskellige optikere, så du er sikker på, at du vælger den billigste aftale for afbetaling.

Kan jeg blive tilbudt et lån til briller?

Når du ansøger om et lån, laver låneudbyder altid en kreditvurdering af din økonomi for at vurdere, om du vil være i stand til at betale lånet tilbage. Kreditvurderingen kan være mere eller mindre dybdegående afhængig af, hvor stort et lånebeløb du søger om.

Ved at være opmærksom på de faktorer långiver lægger vægt på i en kreditvurdering, kan du selv påvirke:

 1. Om du bliver tilbudt et lån.
 2. Hvilken rente du bliver tilbudt.

I en kreditvurdering lægges der især vægt på dit rådighedsbeløb og din eksisterende gæld. Kan du øge dit rådighedsbeløb eller reducere din eksisterende gæld, er det derfor faktorer, der kan være med til at forbedre dine lånemuligheder.

Find det billigste lån til briller

Når du ansøger om et lån til briller gennem Bankly, indhenter vi lånetilbud fra en række forskellige banker, hvorefter vi samler alle dine tilbud i din personlige låneoversigt. Her kan du hurtigt kan danne dig et overblik og vælge det billigste tilbud.

Det billigste lånetilbud vil som udgangspunkt altid være placeret øverst i din låneoversigt. Har dine lånetilbud imidlertid forskellige lånebeløb og løbetid, er det dog en god idé, at du sammenligner lånetilbuddene. Det kan du eksempelvis gøre ved at se på lånets:

 • ÅOP: ÅOP er et nøgletal, som beskriver lånets årlige omkostninger i procent og som dermed tager højde for både renter, gebyrer og afgifter.
 • Effektive rente: Lånets effektive rente viser den samlede renteudgift over lånets løbetid.

Om du skal sammenligne lånetilbud ved at se på lånets ÅOP eller den effektive rente, afhænger af lånets løbetid. Er løbetiden under et år, er den effektive rente typisk bedre til at vurdere prisen, da den tager højde for renterne over lånets reelle løbetid. Er lånets løbetid derimod længere end et år, kan du med fordel sammenligne lånetilbud ved at se på lånets ÅOP.

Kan man købe briller på afbetaling?
Det er ofte muligt at købe både briller og solbriller på afbetaling. På den måde kan du få finansieret dine nye briller uden at betale hele købsprisen med det samme.
Kan man købe briller på afbetaling trods RKI?
Ligesom ved et almindeligt lån i banken er det ikke muligt at købe briller på afbetaling, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret.
Kan jeg låne penge til briller?
Skal du låne penge til at købe nye briller, kan du ofte finansiere brillekøb med et forbrugslån eller en kassekredit. Ansøger du om et lån til briller gennem Bankly, skal du være opmærksom på, at det laveste lånebeløb, du kan søge om, er 10.000 kr.