Tag lån til nyt fyr

Find det billigste lån til nyt fyr
 • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
 • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
 • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Hvad er et lån til nyt fyr?

Et lån til nyt fyr er et almindeligt forbrugslån, du kan anvende til at få installeret et nyt fyr.

Ligesom ved et lån til varmepumpe eller et lån til solceller, kan du anvende et lån til nyt fyr i forbindelse med udskiftning af varmekilder i din bolig. Det kan være, at du ønsker at udskifte dit gamle fyr med et nyt gasfyr eller en varmepumpe.

Der kan være store fordele ved at udføre energirenoveringer af din bolig. Det kan blandt andet medvirke til at optimere boligens energiforbrug, hvilket både er godt for klimaet og din økonomi som boligejer.

Skal du have installeret et nyt gasfyr, koster det ofte mellem 40.000 kr. og 50.000 kr., og skal du skifte fra oliefyr til gasfyr, kan det løbe helt op i 50.000 kr. Det kan dermed være en dyr omgang at få skiftet fyret ud, og det kan være nødvendigt at finansiere udskiftningen med et energilån.

Udskiftning af gasfyr

Har du et gasfyr, vil du med stor sandsynlighed opleve, at det på et tidspunkt skal skiftes ud. Du bør overveje at skifte dit gasfyr, når:

 • Fyret bruger for meget gas
 • Dine varmebehov ændrer sig
 • Fyret kræver gentagne reparationer eller bryder helt sammen

Et gasfyr har en gennemsnitlig levetid på 19 år, og et gammelt gasfyr bruger op til 25 % mere gas end et nyere fyr. Har du et gammel gasfyr, som er reparationskrævende, kan du eksempelvis overveje at skifte det ud med et nyt gasfyr eller varmepumpe.

Prisen for et nyt gasfyr er placeret omkring 40.000 kr. til 50.000 kr., og den årlige udgift for et parcelhus på 130 m2 løber op i knapt 25.000 kr.

Du bør være opmærksom på, at det ikke er lovligt at opføre et gasfyr i nye boliger. Har du allerede et gasfyr, er det dog stadig muligt at udskifte det til et nyt.

Udskiftning af oliefyr

Oliefyret er en af de mere omkostningsrige opvarmningsmetoder – både for pengepungen og for klimaet. Selvom det kun koster 40.000 kr. – 50.000 kr. at anskaffe, løber den årlige udgift for et 130 m2 parcelhus hurtigt op mellem 30.000 kr. – 45.000 kr. afhængig af, hvor gammelt fyret er.

Dertil kommer, at oliefyret i mange tilfælde slet ikke må opføres i nye såvel som ældre boliger, hvis der er mulighed for andre alternative opvarmningsformer, såsom fjernvarme eller varmepumpe.

Udskiftning af træpillefyr

Et træpillefyr fungerer på mange måder ligesom et gasfyr eller et oliefyr. I stedet for henholdsvis gas og olie fyrer træpillefyret med træpiller, som består af sammenpressede træspåner og savsmuld.

Det koster fra 45.000 kr. at anskaffe et træpillefyr, og de årlige udgifter på knapt 11.000 kr. for et 130 m2 parcelhus er betydeligt lavere end for henholdsvis gasfyr og oliefyr.

Skal jeg skifte varmekilde?

Energiforbedringer på boligen kan være relevant for dig som boligejer. Det kan skyldes et ønske om at tage hensyn til klimaet og de stigende energi- og gaspriser. Af samme årsag vil energirenoveringen ofte tjene sig hjem igen ved salg af bolig.

Der er mange måder, du kan energiforbedre din bolig – såsom ved efterisolering eller udskiftning af varmekilde. Ofte er det nærliggende at skifte til et jordvarmeanlæg eller en anden varmepumpe, som er i stand til at omdanne energi fra jorden eller luften til varme og varmt vand i din bolig.

Varmepumpen anvendes ofte som en erstatning for andre opvarmningsformer, såsom olie, el og gas. Derfor betragtes det som en miljøvenlig opvarmningsmetode.

Hvor meget, du helt konkret sparer ved at skifte til en varmepumpe, afhænger især af, hvilken varmekilde du skifter fra. Ved at skifte til en varmepumpe peger de fleste energiselskaber på, at du kan spare op til:

 • 50 %, hvis du skifter fra gasfyr
 • 70 %, hvis du skifter fra elvarme
 • 75 %, hvis du skifter fra oliefyr

Når du undersøger, hvilken anden varmekilde du skal vælge, kan du overveje at erstatte fyret med en varmepumpe, som eksempelvis udnytter jordvarme til at opvarme din bolig. Du kan også supplere din varmekilde med solceller, som optager solenergi og danner elektricitet til din bolig.

Find det billigste lån til nyt fyr

Uanset hvilken varmekilde du vælger, kan det være dyrt i indkøb og installering. Skal du tage et lån til nyt fyr, bør du derfor sikre dig, at du finder det billigste lån. Det kan du gøre ved at ansøge om et lån gennem Bankly, som herefter indhenter og sammenligner lånetilbud fra forskellige banker for dig.

Når du ansøger om et lån gennem Bankly, skal du angive din ønskede løbetid, og hvor stort et beløb du vil låne. Dernæst skal vores samarbejdende banker have en række oplysninger om din privatøkonomi.

Det tager kun et par minutter at udfylde låneansøgningen, og du får ofte de første tilbud med det samme. Når du har modtaget alle dine lånetilbud, kan du i ro og mag vælge det billigste tilbud på lån til nyt fyr.

Kan jeg tage et lån til nyt fyr?

For at blive godkendt til et lån er der en række krav, du skal overholde. Du skal eksempelvis være fyldt 18 år og have fast bopæl i Danmark. Derudover må du ikke være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret.

Når du skal godkendes til et lån til nyt fyr, laver banken en kreditvurdering af din økonomi, hvilket er en vurdering af, om din økonomi kan holde til et lån.

I en kreditvurdering lægger banken især vægt på:

 1. Din indtægt
 2. Dit rådighedsbeløb
 3. Din eksisterende gæld

Vil du forbedre dine lånemuligheder, kan du derfor med fordel øge dit rådighedsbeløb, eksempelvis ved at reducere dine variable udgifter. Du kan også se, om du kan spare penge ved at samle din eksisterende gæld i et samlelån.

Hvornår skal jeg skifte mit fyr?
Du bør overveje at skifte dit gasfyr, når det bruger for meget gas, kræver gentagne reparationer eller bryder helt sammen.
Hvad koster det at skifte fyr?
Skal du have et nyt gasfyr, koster det typisk mellem 30.000 kr. og 40.000 kr. Skal du derimod skifte fra oliefyr til gasfyr, kan det løbe op i 50.000 kr.
Kan man få tilskud til udskiftning af gasfyr?
Det er ikke muligt at modtage offentligt tilskud til nye gasfyr. Ønsker du derimod at udskifte dit fyr med en anden varmekilde, såsom en varmepumpe, kan du søge om energitilskud gennem Bygningspuljen.
Hvornår skal alle gasfyr udfases?
Regeringens ambition er, at alle gasfyr skal være udfaset i 2035.