Tag lån til solceller

Find det billigste lån til solceller
  • 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
  • Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
  • Spar penge på lån

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
  • Tilbud fra flere banker
  • Gratis & uforpligtende
  • Sammenlign trygt og sikkert
  • Fuldt overblik over renter og priser

Lån til solceller

Et lån til solceller kan hjælpe med at finansiere køb og montering af solcelleanlæg. Solceller er en måde at lave energiforbedringer på din bolig og dermed optimere boligens energiforbrug.

Energiforbedringer udføres primært for at opnå energibesparelser, som kan være til gavn for både klimaet og din økonomi som boligejer. Solceller er især fordelagtige for dig, som har varmepumpe eller elbil.

Det kan dog være dyrt at montere et solcelleanlæg, og derfor kan det ofte være nødvendigt at finansiere monteringen med et lån til solceller.

Du bør altid sammenligne flere lånetilbud, inden du vælger et lån til solceller. På den måde kan du nemlig være sikker på, at du vælger det billigste lån på markedet.

Hvordan fungerer solceller?

Solceller optager solenergi fra sollys og danner dermed elektricitet til din bolig. Med solceller har du derfor mulighed for at opnå besparelser på din elregning.

Ved at omdanne solenergi til elektricitet kan du desuden være sikker på, at en større del af dit samlede elforbrug stammer fra grøn energi frem for fossile brændstoffer som kul, olie og gas.

Solceller placeres ofte som solpaneler på taget af huset, hvor de uforstyrret kan samle solenergi fra solens stråler.

Solpaneler kan i princippet placeres alle steder. Er der den mindste skygge, eksempelvis fra et træ eller en busk, kan det dog påvirke solcellens forudsætning for at opsamle solenergi. For at opnå den optimale solindstråling, bør solceller placeres stik syd med en hældning på ca. 40 grader – og så er det en god idé at placere dem så højt, at de ikke står i skygge.

Når solceller samler energi fra sollyset, vil strømmen samles i én ledning og herfra sendes videre ud i husets stikkontakter. Her vil strømmen fra dine solceller blande sig med strømmen fra dit elselskab. Dermed kan du nedbringe den mængde af strøm, du ellers ville købe gennem dit elselskab.

Hvad koster solceller?

Vil du have et almindeligt solcelleanlæg med solcellepaneler, vil det typisk koste fra 50.000 kr. afhængig af placering og antallet af paneler.

Vil du derimod have et integreret solcelletag, ligger prisen nærmere 350.000 kr. – 450.000 kr. afhængig af husets størrelse og antallet af vinduer i taget, som kan medvirke til, at prisen øges.

Prisen på solceller varierer blandt andet efter:

  • Typen af solceller.
  • Hvor solcellerne skal placeres.
  • Hvor mange solceller du skal have monteret.

Uanset hvilken løsning du vælger, er solceller typisk en bekostelig ting at anskaffe. Det er derfor ofte nødvendigt at finansiere projektet med et lån til solceller. Planlægger du at få monteret solceller i forbindelse med en renovering, kan du også vælge at finansiere solcellerne med et lån til ombygning eller et lån til renovering.

Normalt elforbrug for familie

Det kan variere, hvor meget elektricitet en gennemsnitlig husstand bruger årligt. Typisk vil en gennemsnitlig dansker bruge ca. 1.600 kWh om året. For en gennemsnitlig dansk familie bestående af to voksne og to børn vil elforbruget ligge mellem 4.000 – 4.500 kWh årligt.

Hvor meget du ender med at betale for dit elforbrug, kan dog variere afhængig af din energikilde og den konkrete aftale, du har med din elleverandør.

Prisen på el varierer nemlig hele tiden, hvilket blandt andet skyldes udbud og efterspørgsel. Derudover produceres elektricitet forskellige steder og med forskellige produktionsmetoder, som også kan medvirke til, at strømmen varierer i pris.

Kan solceller betale sig?

Solceller kan fungere fint som en supplerende energikilde til den elektricitet, du køber gennem dit elselskab.

Ønsker du at blive helt selvforsynende, skal du dog se på, hvordan dit energiforbrug kan imødekommes af solceller.

Hvor meget du helt konkret sparer med solceller, afhænger nemlig blandt andet af:

  • Hvor meget elektricitet du bruger.
  • Hvor mange solceller du har monteret.
  • Tagets hældning og placering i forhold til solen.

Boligens størrelse og antallet af medlemmer i husstanden har især indflydelse på elforbrugets størrelse. Typisk vil en større bolig og flere brugere medføre et højere elforbrug. Jo højere et elforbrug, jo flere solceller kræver det, før forbruget er dækket helt.

Tagets hældning og solcellernes placering i forhold til solen har også stor betydning for, hvor effektivt solcelleanlægget er, og dermed hvor meget du potentielt kan spare på din elregning.

Med høje elpriser eller et stort elforbrug kan du dog som udgangspunkt være godt stillet med en selvforsynende varmekilde.

Solceller og varmepumpe

Har du i forvejen installeret en varmepumpe i din bolig, kan det især være fordelagtigt at montere solceller. Varmepumpen kører nemlig på el, og med solceller kan du derfor være mere selvforsynende.

Det kan være dyrt at installere en varmepumpe, som kan koste helt op til 140.000 kr. at få installeret. Ofte kan du dog opnå betydelige besparelser i din energi- og varmeregning ved at skifte til en varmepumpe.

Ifølge en række energiselskaber kan du spare op til 50 %, hvis du skifter fra gasfyr til varmepumpe, op til 70 % hvis du skifter fra elvarme til varmepumpe, og op til 75 % hvis du skifter fra oliefyr til varmepumpe.

Ønsker du at skifte til den mere miljøvenlige opvarmningsmetode, kan du med fordel gøre brug af et lån til varmepumpe.

Når du søger om et lån til solceller

Når du søger om et lån til solceller eller andre energiforbedringer, bør du indhente og sammenligne lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Dermed kan du nemlig sikre, at du finder det billigste lån til solceller.

Du bør dog først og fremmest være klar over, hvor stort et lånebeløb du egentlig har brug for. Når du skal montere solceller, afhænger prisen nemlig i høj grad af din individuelle situation, såsom:

  1. Hvor meget strøm du bruger, og hvor stor en del du ønsker dækket af solceller.
  2. Hvor mange solceller du skal have placeret og eventuel pladsmangel på taget af din bolig.

Det er derfor en god idé at indhente konkrete tilbud til din individuelle situation, inden du ansøger om et lån til solceller.

Indhent tilbud om lån til solceller gennem Bankly

Når du indhenter lånetilbud gennem Bankly, tager det kun et par minutter at indtaste de nødvendige oplysninger.

Ofte får du de første tilbud ganske kort efter din ansøgning er sendt afsted, og du kan herefter vælge det billigste lånetilbud i ro og mag.

Kan jeg få tilskud til solceller?
Det er ikke muligt at få offentligt tilskud til montering af solceller. Har du fået dine solceller monteret frem til d. 1. marts 2022, kan du dog bruge dit håndværkerfradrag i forbindelse med arbejdstimer ved montering af solcellerne.
Hvad koster solceller på taget?
Et integreret tag med solceller koster omkring 350.000 - 450.000 kr. Til sammenligning koster udskiftning af et almindeligt tag uden solceller omkring 200.000 - 300.000 kr.