Energilån: Find det billigste energilån på markedet

Én ansøgning - tilbud fra flere banker
  • Gratis og uforpligtende at bede om tilbud
  • Indhent flere lånetilbud ved blot at udfylde én ansøgning
  • Find det billigste energilån på markedet

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
  • Tilbud fra flere banker
  • Gratis & uforpligtende
  • Sammenlign trygt og sikkert
  • Fuldt overblik over renter og priser

Som set i

Bankly finder det billigste lån

Sådan fungerer det

Ansøg gratis & uforpligtende
Du indsender én ansøgning. Det tager kun et par minutter.
Herefter indhenter vi tilbud fra bankerne til dig.
Sammenlign dine tilbud
Du får de første tilbud med det samme.
Så kan du nemt sammenligne dine tilbud.
Vælg det bedste tilbud
Nu kan du vælge det bedste tilbud.
Tilbuddene er uforpligtende, og det er gratis at benytte Bankly.

Vi sammenligner disse banker for dig

Hvad er et energilån?

Et energilån er et lån, du kan bruge til at finansiere eventuelle energiforbedringer af din bolig med. I disse tider, hvor energipriserne raser, ser mange danskere sig om for steder at kunne spare på deres energi- og varmeregninger, hvor specielt investeringer i energiforbedringer til boligen er enormt interessant, da det kan skabe en stor besparelse på lang sigt – specielt med disse priser.

Sådanne investeringer kan dog være relativt dyre, og derfor er det de færreste, som kan betale for disse kontant – og det er her, energilån kommer ind i billedet. Du kan nemlig tage et attraktivt lån med en lav rente, så du får råd til at betale for investeringen – så du kan komme i gang med at spare penge på dine energiregninger.

Kan jeg bruge et realkreditlån til finansiering af energibesparelser?

Hvis du har plads inden for de 80 % af vurderingen af din bolig, kan du sagtens låne til energiforbedringer ved at tage et realkreditlån. Du bør dog være opmærksom på, at selvom renten er lavere, er det ikke nødvendigvis en god idé. Dette skyldes nemlig, at hvis dit nye realkreditlån placerer sig i den yderste del af låneintervallet 60 og 80 procent, hvor der er den højeste bidragssats, så kan et almindeligt banklån faktisk vise sig at være billigt – især ved lån under 100.000 kr. 

Du bør derfor have dette in mente, når du vurderer, hvilken lånemulighed der er bedst for dig.

Kan det betale sig at investere i energiforbedringer?

Det skal selvfølgelig kunne betale sig at investere i energiforbedringer – for ellers er der ikke megen grund til at gøre det (udover det selvfølgelig er bedre for miljøet).

Dit energilån er altafgørende for dit afkast på din investering, som din energiforbedring er, da lånets omkostninger selvfølgelig æder op af din eventuelle besparelse på forbedringen. Det betyder, at besparelsen på energiforbedringen altså på lang sigt skal være større end lånets omkostninger – ellers kan det ikke betale sig.

Hvad kan jeg bruge et lån til energiforbedringer til?

Du kan bruge et energisparelån til at finansiere eventuelle energiforbedringer af din bolig med – såsom eksempelvis ved at tage et lån til nyt fyr eller et lån til varmepumpe, da disse er en af de bedste måder at energieffektivisere din bolig på.

Med et lån til nye vinduer kan du ligeledes udskifte dine vinduer og dermed forbedre energieffektiviteten i din bolig.

Et energisparelån kan være en fordelagtig måde at finansiere dem på, da det typisk er billigere end “almindelige” forbrugslån.

Hvordan finder jeg det billigste energisparelån på markedet?

Som vi tidligere har beskrevet, så er omkostningerne på dit lån til energiforbedringer en meget vigtig faktor, da lånets omkostninger selvfølgelig vil spise en stor del af de besparelser, du vil få på eventuelle energiforbedringer. Derfor bør du indhente lånetilbud fra adskillige banker, så du kan sammenligne dem og dermed væresikker på at få det billigste energilån på markedet. 

Kig på klimalånets ÅOP og løbetid

I forlængelse af det forrige afsnit, så er det vigtigt, du ser på dine lånetilbuds ÅOP’er og løbetid, da disse er to af de vigtigste faktorer at holde øje med, når du vurderer prisen på klimalån.

ÅOP står nemlig for “Årlige Omkostninger i Procent” og viser derfor en samlet procentsats for, hvor meget et lån koster om året. Hvis de tilbud på energilån, du indhenter, har samme løbetid, kan du derfor sammenligne priserne på dem, da lånet med den laveste ÅOP altid vil være det billigste i dette tilfælde.

Hvad er et energilån?
Et energilån er et lån, du kan bruge til at finansiere eventuelle energiforbedringer af din bolig med.
Hvad koster et energilån?
Et energilån er et fordelagtigt lån til energiforbedringer, da det typisk har en lavere rentesats end “almindelige” forbrugslån. Prisen varierer dog fra person til person baseret på deres individuelle, økonomiske forhold.