Lån til hest

Én ansøgning - tilbud fra flere banker
 • Gratis og uforpligtende at bede om tilbud
 • Indhent flere lånetilbud ved blot at udfylde én ansøgning
 • Find det billigste lån til hest på markedet

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
 • Tilbud fra flere banker
 • Gratis & uforpligtende
 • Sammenlign trygt og sikkert
 • Fuldt overblik over renter og priser

Vi sammenligner disse banker for dig

Lån til hest

Et lån til hest er et forbrugslån, du kan bruge, hvis du gerne vil købe en hest.

Det kan være en dyr fornøjelse at anskaffe en hest. Der er nemlig typisk både omkostningsfuldt at købe en hest, ligesom der er mange udgifter forbundet med at eje en hest. Har du ikke råd til at lægge hele købsprisen med det samme, kan et lån til hest være en måde at realisere dine hestedrømme.

Når du skal tage et lån til hest, bør du altid indhente lånetilbud fra flere låneudbydere. På den måde kan du sammenligne lånetilbud og vælge det billigste lån.

Hvad koster part I en hest?

Der kan være stor forskel på, hvad det koster at anskaffe en hest. Prisen på hesten afhænger især af:

 • Hestens race og alder.
 • Hvordan du selv ønsker at bruge hesten.
 • Hvad hesten har været brugt til tidligere, og hvor trænet den er i forvejen.

Ønsker du en dressurhest, som er trænet i forvejen, kan prisen løbe op i flere hundrede tusinde kroner.

Til sammenligning vil en helt almindelig all-round hest, såsom fjordhesten, typisk koste et sted mellem 25.000 kr. – 30.000 kr., mens en helt utrænet hest eller pony kan koste helt ned i omegnen af 1.000 kr.

Inden du anskaffer dig en hest, er det derfor en god idé at gøre dig nogle tanker om, hvad hesten skal bruges til og i den forbindelse, hvor trænet den skal være i forvejen.

Har du ikke selv særlig meget erfaring med heste, kan du med fordel starte på en rideskole eller købe en part i en hest, inden du går hele vejen og køber din egen hest.

Uanset om du ejer din egen hest eller en part i en hest, vil der være nogle løbende udgifter forbundet med at have hest. De udgifter bør du tage højde for, inden du tager et lån til hest.

Hvad koster det at have hest?

Det koster i gennemsnittet 2.500 kr. om måneden at have en hest, hvilket løber op i 30.000 kr. om året.

Inden du anskaffer dig en hest, er det en god idé at lægge et budget over de udgifter, du vil få som hesteejer. På den måde kan du nemlig være sikker på, at du har råd til at eje din egen hest.

De typiske omkostninger, du vil støde ind i som hesteejer, er:

 • Forsikring: Det er lovpligtigt at tegne en hestedækningsforsikring. Her bør du være opmærksom på, at det sommetider allerede er dækket i din indboforsikring. Derudover kan du eksempelvis vælge at tegne en livsforsikring og en udvidet sygedækningsforsikring. En livsforsikring koster typisk 1.500 kr. årligt, mens en sygedækningsforsikring kan løbe op i et par tusinde kroner om året.
 • Opstaldning: Har du ikke mulighed for at have hesten hjemme hos dig selv, skal du betale for at have den opstaldet på en gård eller rideklub, hvilket ofte kan koste omkring 5.000 kr. inklusive mad.
 • Foder og udstyr: Hestefoder koster ca. 600 kr. om måneden afhængigt af, om du har hesten opstaldet hjemme eller ude.
 • Smed og dyrlæge: Udover pludseligt opståede udgifter, hvis hesten kommer til skade, er der en række løbende udgifter til smed og dyrlæge, som du skal tage højde for i dit hestebudget. En hest skal til dyrlægen mindst én gang årligt, hvor den skal tilses og have en årlig vaccination, hvilket koster omkring 1.500 kr. Derudover skal en hest til smed ca. hver syvende uge for at få skiftet beslag på hovene, hvilket koster omkring 1.000 kr. pr. gang. Kommer hesten til smed ca. 7 gange årligt, vil det derfor koste omkring 7.000 kr. årligt.

Derudover er der en række udgifter forbundet med ridning af hesten. Først og fremmest skal du betale for ridetimer og medlemskab i en rideklub, hvis du ikke allerede har lært at ride. Medlemskab koster typisk omkring 500 kr. om året, mens rideundervisning kan koste 500 kr. – 600 kr. om måneden for et par timers ugentlig undervisning.

Derudover skal du i nogle områder anskaffe dig et ridekort, som koster omkring 1.000 kr. om året, hvis du har planer om at ride i skove.

Hvem kan tage et lån til hest?

Når du søger om et lån til hest, er der tale om et ganske almindeligt forbrugslån. Der er derfor en række krav, du skal leve op til, for at du kan blive tilbudt en låneaftale, såsom:

 1. Du skal være fyldt 18 år.
 2. Du skal have fast bopæl i Danmark.
 3. Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret.

Derudover laver långiver altid en kreditvurdering af din økonomi for at sikre sig, at den kan holde til en gældspost. Her lægges blandt andet vægt på dit rådighedsbeløb og din eksisterende gæld.

Kreditvurderingen vil typisk være mere dybdegående, jo større et lånebeløb du søger om. Søger du om et lån til hest på 250.000 kr., vil det derfor være mere dybdegående sammenlignet med et lån på 25.000 kr.

Vil du forbedre dine lånemuligheder til et lån til hest, kan du derfor med fordel bruge tid på at spare en del af købsprisen op. Jo mindre et lånebeløb, du søger om, jo større sandsynlighed er der nemlig for, at du får tilbudt et lån.

Find det billigste lån til hest

Inden du accepterer et lån til hest, bør du indhente og sammenligne tilbud ved flere forskellige låneudbydere. Når du søger om et lån gennem Bankly, indhenter vi lånetilbud fra en række banker for dig.

Det tager kun et par minutter at indtaste de nødvendige oplysninger i din låneansøgning, og du modtager ofte de første tilbud med det samme.

Du kan herefter finde alle dine lånetilbud i din personlige låneoversigt, hvor du nemt kan sammenligne tilbuddene og vælge det billigste lån.

Kan man låne penge til en hest?
Skal du låne penge til en hest, vil der være tale om et almindeligt forbrugslån. I den forbindelse stiller långiver nogle krav, som du skal leve op til, for at blive tilbudt et lån. Du skal eksempelvis være fyldt 18 år og have en fornuftig privatøkonomi, ligesom du ikke må være registreret i RKI.
Hvordan får man råd til en hest?
Det kan være dyrt at købe en hest, ligesom det ofte er bekosteligt at eje en hest med alt, hvad det indebærer. Inden du køber en hest, bør du derfor lægge et budget, så du er sikker på, at du har råd til at eje en hest. Derudover er det en god idé, hvis du har mulighed for at spare op og lægge en del af hestens købspris selv.
Hvad koster det at have en hest om måneden?
Det koster omkring 2.500 kr. om måneden at have en hest, hvilket løber op i 30.000 kr. årligt. Beløbet kan især variere, hvis hesten bliver skadet eller skal til dyrlæge.