Samlelån trods RKI: Kan det lade sig gøre?

Hvad kan du gøre, hvis du er registreret i RKI?
Bankly

Samlelån trods RKI - kan det lade sig gøre?

Hvis du er registreret i RKI, kan det være meget svært at få lov til at låne penge, og derfor skal du gøre alt, du kan, for at nedsætte din gæld og komme ud af RKI-registret så hurtigt som muligt. På denne side kan du læse mere om, hvorfor du er registreret i RKI, og hvordan du kommer ud af registret, så du igen kan ansøge om samlelån eller almindelige lån.

Sådan bliver du registreret i RKI

Hvis du ikke betaler af på din gæld – også selvom du i flere omgange modtager rykkere fra din kreditor – så ender du i RKI, hvis din kreditor (eksempelvis din bank) indberetter dig som ‘dårlig betaler’.

Dette er absolut ikke et register, du ønsker at være en del af, da RKI står for ‘Riebers Kredit Information’ og er et register, som banker og andre virksomheder bruger som opslagsværk, inden de låner dig penge. Hvis du er registreret i RKI, vil bankerne altså ikke låne dig penge, da de kan se, at du ikke er særlig god til at betale dine regninger.

Derfor kan du ikke få et samlelån

Når du er registreret i RKI, står du altså desværre noteret som værende en dårlig betaler, og derfor tør de fleste banker og lånegivere ikke at låne dig penge. Dette skyldes, at de mener, at der er for stor risiko ved at låne dig penge, og at banken derfor ikke vil få deres penge tilbage – og dette gælder selvfølgelig også for samlelån, selvom du prøver at nedsætte din gæld. Derfor kan du altså ikke tage et samlelån trods RKI, før du er kommet ud af RKI-registret.

Sådan kommer du ud af RKI

Hvis du er havnet i RKI, så handler det egentlig blot om at komme ud igen så hurtigt som muligt – der er nemlig ingen fordele ved at være i RKI, da du stort set ikke kan låne nogle penge nogle steder, og derfor er det altså nødvendigt, at du kommer ud af registret, hvis du igen ønsker at låne penge på et tidspunkt.

Basalt kan du komme ud af RKI på to måder:

Afbetal din gæld

Du kan først blive slettet fra RKI, når du har afbetalt al din gæld, så derfor bør du lægge en plan for, hvordan du skal afbetale din gæld. Hvis du kun har råd til at betale én kreditor, men har flere, så er det absolut ikke en god idé at kun betale din gæld af hos den ene kreditor, da dine andre kreditorer blot kan registrere dig i RKI senere hen. Dermed vil du altså være endnu dårligere stillet, end hvis du blot betale din gæld af hos samtlige kreditorer på en gang. I de fleste tilfælde bliver du nemlig kun slettet fra RKI, når al din gæld er slettet.

Hvis du endnu ikke har styr på din privatøkonomi og dermed ikke er sikker på, at du betaler af på din gæld hver måned, så bør du straks lave et budget og indsætte en månedlig afbetaling af gæld, så du er sikker på at gøre dette hver måned. Du kan benytte vores gratis budgetskema til dette formål.

Lav betalingsaftaler med dine kreditorer

En hensigtsmæssig måde at komme hurtigere ud af RKI-registret er ved at lave nogle betalingsaftaler med dine kreditorer. Hvis du forhandler med dine kreditorer om et realistisk afdrag, som du rent faktisk kan betale, så bør du gøre dette. Dine kreditorer er faktisk ofte villige til at tage en snak med dig, da de selvfølgelig er interesserede i at få deres penge tilbage.

Det er kreditor, der skal bede RKI om at fjerne dig fra registret, så du skal huske at gøre dem opmærksomme på dette, når du har afbetalt din gæld.

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig

Alle hverdage mellem 10-12 og 13-16
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan ansøge om lån på op til 500.000 kr. ved optagelse af et nyt lån, eller hvis du ønsker at samle dine eksisterende lån i et samlelån.
Hvad er kravene for at få lånetilbud?
- Du skal være mindst 18 år gammel
- Du skal have fast bopæl i Danmark
- Du er ikke registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)

Tilbuddene, som du modtager, er foreløbige tilbud, som er forudsat, at oplysningerne, du har indtastet, er korrekte.
Kan jeg låne på trods af, at jeg er i RKI?
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR), kan vores samarbejdspartnere desværre ikke tilbyde dig et lån.
Hvordan kan I sænke omkostningerne på mine lån?
Du betaler med stor sandsynlighed forskellige renter og gebyrer på dine eksisterende lån.

Ved at bede om tilbud på samlelån gennem Bankly, vil du modtage tilbud med én rente for alle dine lån.

Det kan betyde, at den månedlige betaling vil være mindre, og at du kun skal forholde dig til én bank.

Derved er det altså muligt at opnå en lavere rente for alle dine lån.
Hvad koster det at bruge Bankly?
Ansøgningen igennem Bankly er altid gratis og uforpligtende.

Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.

Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Hvornår udbetales lånet?
Udbetalingen afhænger af, hvilken bank du har valgt.

Typisk udbetales pengene allerede indenfor 1-3 dage fra den dag, du færdiggjorde tilbuddet med den valgte bank.
Hvor lang er tilbagebetalingstiden?
1 - 12 år.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden i ansøgningsskemaet.

Tilbagebetalingstiden påvirker den månedlige afbetaling på lånet, og derfor anbefales det at vælge en kortere tilbagebetalingstid ved lavere lånebeløb.
Kan jeg indfri lånet før tid?
Du kan altid indfri dit lån eller indbetale ekstra, før lånet udløber.
Kontakt din långiver/bank for nærmere information.
Kan jeg ændre min ansøgning, efter jeg har indsendt den?
Kontakt vores kundeservice på info@bankly.dk eller 70606566 for at høre mere om dine muligheder for at ændre din ansøgning.
Hvad kan jeg låne penge til?
Du kan låne til præcis, hvad du ønsker - uanset om det er til renovering af bolig, bil, ferie eller noget helt andet.
Kan jeg ansøge med en medansøger?
Du kan altid ansøge med en medansøger - faktisk øger det muligheden for højere lånebeløb og bedre vilkår, da bankerne vurderer jeres kreditværdighed ud fra jeres samlede økonomi.