Lån til husbåd

Find markedets billigste lån til husbåd
  • Bankerne konkurrerer om dig
  • Gratis og uforpligtende at søge
  • Slip for turen i banken

Der er mange måder at spare penge på

Bankly

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.

Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.

Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.

Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
Sammenlign nu
  • Tilbud fra flere banker
  • Gratis & uforpligtende
  • Sammenlign trygt og sikkert
  • Fuldt overblik over renter og priser

Lån til husbåd

Ønsker du at købe en husbåd, kan du finansiere den med et lån til husbåd.

Selvom en husbåd ofte anvendes som en alternativ boligform, har du ikke mulighed for at finansiere båden med et boliglån eller et realkreditlån. Det skyldes, at et realkreditlån kræver, at der er et matrikelnummer tilknyttet lånet, hvilket du ikke har, når du køber en husbåd.

Skal du finansiere en husbåd, kan du i stedet gøre brug af et lån til husbåd, der, ligesom de fleste andre bådlån, er et forbrugslån.

Inden du tager et lån til husbåd, kan du med fordel sammenligne flere lånetilbud. På den måde kan du være sikker på, at du finder det billigste lån til din nye båd.

Hvad koster en husbåd?

Der kan være stor forskel på, hvad en husbåd koster, da prisen varierer meget alt efter bådens stand, størrelse, model, alder og udstyrsniveau.

En gennemsnitlig pris på en almindelig familiehusbåd i én etage ligger fra omkring 20.000 kr. pr. kvadratmeter. Selv hvis du køber husbåden brugt, kan du derfor som minimum forvente at skulle betale nogle hundrede tusinder kroner.

Ligesom det er tilfældet med alle andre boligformer, er der selvsagt også nogle udgifter forbundet med at bo i en husbåd. Udgifter til el, vand og varme kan til dels sammenlignes med de udgifter, du har, når du bor i en almindelig bolig på land.

Der er dog også nogle udgifter ved en husbåd, som kan have større indflydelse på dit budget. Inden du søger om et lån til husbåd, er det derfor en god idé, at du er opmærksom på alle udgifter. På den måde kan du være sikker på, at du har råd til at bo i din husbåd.

I et budget til husbåd bør du tage højde for følgende:

  • Forsikringer: Når du skal forsikre din husbåd, er det ikke tilstrækkeligt med en almindelig husforsikring. I stedet skal du have både en indboforsikring og en bådforsikring. Har din husbåd eget fremdriftsmiddel, såsom en motor, skal du desuden betale for en kasko- og ansvarsforsikring.
  • Syn af båden: Ligesom biler og andre både skal en husbåd løbende på land og have udført et syn. Ifølge Søfartsstyrelsens regler skal der foretages et syn af bådens bund hvert 5.-10. år, afhængig af bådtypen. Du kan regne med at skulle betale i omegnen af 30.000 kr. for at få synet din husbåd på land.
  • Leje af havneplads: Du skal betale for at leje en havneplads i den havn, hvor din båd skal ligge. Prisen for at leje en havneplads kan variere meget, men ligger typisk omkring 20.000 kr. årligt. Nogle steder kan prisen dog løbe helt op i 40.000 kr. årligt. Det er derfor en god idé at undersøge prislejet for det område, du ønsker at have din båd liggende, inden du køber en husbåd.
  • Løbende vedligeholdelse: Den løbende indvendige vedligeholdelse af en husbåd kan ofte sidestilles med den løbende indvendige vedligeholdelse af enhver anden bolig på land. Dertil kommer dog de udvendige vedligeholdelsesudgifter. Husbåden skal nemlig op på land hvert andet år for at få malet den del af båden, som ligger under vand. Ligesom i forbindelse med syn af båden, koster det omkring 30.000 kr. at få båden på land for at male bådens underside.

Flere af husbådens udgifter kan variere betydeligt. Der kan eksempelvis være stor forskel på, hvilken forsikringsaftale du bliver tilbudt, ligesom prisen for leje af havneplads kan variere meget fra havneplads til havneplads.

Når du bor i en husbåd, betaler du desuden ikke hverken ejendomsskat eller grundskyld. Til gengæld skal du betale en årlig afgift, som beregnes ud fra skibets bruttotonnage, hvilket blot er et udtryk for skibets vægt og rumfang:

Bruttotonnage under 20:800 kr.
Bruttotonnage mellem 20 – 500:1.600 kr.
Bruttotonnage over 500:2.400 kr.

Kan jeg tage et lån til husbåd?

Når du skal tage et lån til husbåd, er der først og fremmest en række krav, du skal leve op til:

  1. Du skal være fyldt 18 år.
  2. Du skal have fast bopæl i Danmark.
  3. Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Derudover vil din privatøkonomi have stor indflydelse på dine lånemuligheder. Der foretages nemlig altid en kreditvurdering af din økonomi, inden du tilbydes et lån. Kreditvurderingen er med til at bestemme, om du kan blive tilbudt et lån og under hvilke lånevilkår.

Vil du forbedre dine lånemuligheder, når du skal tage et lån til husbåd, kan du overveje at:

  • Øge dit rådighedsbeløb.
  • Ansøge med en medansøger.
  • Samle eksisterende gæld i et samlelån.

Find det billigste lån til husbåd

Har du besluttet dig for at finansiere dit bådkøb med et lån til husbåd, er det tid til at finde det billigste lån. Når du søger om et lån gennem Bankly, indhenter vi lån fra en række forskellige banker for dig.

Du har ofte alle dine tilbud i løbet af 24 timer, hvorefter du kan danne dig et overblik og vælge det billigste lån i din personlige låneoversigt.

Har alle dine lånetilbud samme lånebeløb, vil det billigste tilbud være placeret øverst i din låneoversigt. Skal du sammenligne forskellige lånetilbud, kan du med fordel se på det samlede beløb, som skal tilbagebetales.

Kan man låne penge til en husbåd?
Du kan låne penge i banken til at købe en husbåd. Det er typisk i form af et forbrugslån eller et særligt bådlån, såsom et lån til husbåd. Ligesom ved alle andre lån, skal du leve op til en række krav for at modtage lånetilbud, ligesom det er vigtigt, at du har en sund økonomi.
Hvordan finansieres en husbåd?
Selvom du bor på din husbåd, kan du ikke finansiere båden med et realkreditlån. Det er derfor nødvendigt at finde anden finansiering, såsom et forbrugslån eller et bådlån i banken.
Hvad koster en husbåd?
En almindelig familie husbåd har en gennemsnitlig kvadratmeterpris fra 20.000 kr.