Tag lån til kørekort
- 1 ansøgning - flere banker giver tilbud
- Gratis & uforpligtende at bede om tilbud
- Spar penge på lån
Der er mange måder at spare penge på
Sammenlign flere banker med kun én uforpligtende ansøgning.
Vi sparer dig for besværet med at tjekke prisen hos hver enkelt bank.
Det tager 2 min. at udfylde ansøgningen, og du får straks tilbud fra de første banker, så du hurtigt og nemt kan vælge det bedste tilbud.
Vi sparer dig ikke kun for tid, men i mange tilfælde også mange tusinde kroner.
- Tilbud fra flere banker
- Gratis & uforpligtende
- Sammenlign trygt og sikkert
- Fuldt overblik over renter og priser
Lån til kørekort
Lån til kørekort er et lån, som du kan anvende til at finansiere køb af kørekort.
Det koster ofte mellem 10.000 kr. – 15.000 kr. at tage et almindeligt kørekort B til almindelig personbil. Sommetider kan det endda være dyrere.
Mange finansierer deres kørekort gennem en opsparing, gave fra familie eller en blanding. Har du ikke mulighed for dette, kan et lån til kørekort være en mulig løsning for dig.
Hvordan søger jeg om lån til kørekort?
Vil du låne penge til kørekort, kan du i løbet af et par minutter udfylde en ansøgning her hos Bankly. Din ansøgning bliver herefter sendt videre til bankerne, som beslutter, om de vil sende dig et lånetilbud.
I løbet af ganske kort tid vil du begynde at modtage tilbud om lån til kørekort. Du kan herefter i ro og mag vælge det billigste lånetilbud.
Lån til kørekort på afbetaling
Da et lån til kørekort er et almindeligt forbrugslån, vælger du selv, hvor stort et beløb du vil søge om, samt hvor lang løbetid du ønsker på dit lån.
På den måde kan du tage et lån til kørekort på afbetaling med en løbetid, som passer til dit månedlige rådighedsbeløb.
Hvad koster et kørekort?
Det koster typisk mellem 10.000 kr. – 17.000 kr. at tage et almindeligt kørekort B.
Prisen på at tage et kørekort kan variere fra køreskole til køreskole, ligesom den endelige pris afhænger af, hvor mange køretimer du har brug for, inden du kan gå til køreprøve.
Består du ikke din teoriprøve eller køreprøve, vil der dog opstå ekstra udgifter, idet du skal betale for at tage prøven om.
Når du tager kørekort til en almindelig personbil, skal du som minimum gennemføre:
- 29 teorilektioner
- 16 kørelektioner
- 4 lektioner på manøvrebane
- 4 lektioner på køreteknisk anlæg
Når du tager kørekort, skal du desuden finansiere en række ting, som ikke altid er inkluderet i lovpakken. Det inkluderer typisk et førstehjælpskursus, teori- og køreprøve, en lægeerklæring gennem egen læge og et billede til dit kørekort:
- Gyldigt foto til kørekort koster omkring 100-150 kr.
- Et førstehjælpskursus koster typisk omkring 600 kr.
- Sundhedsattest fra læge koster ofte omkring 500 kr.
- Leje af bil til selve køreprøven koster typisk omkring 600 kr.
- Gebyr for køre- og teoriprøve koster 1.000 kr. Du skal desuden betale det fulde gebyr, hvis du dumper og skal tage prøven om.
Er ekstra køretimer ikke inkluderet i prisen, kan du forvente, at det vil koste ca. 500 kr. for hver ekstra kørelektion. Prisen kan dog variere fra køreskole til køreskole.
Sådan finder du et billigt kørekort
Det koster ofte fra 10.000 kr. – 17.000 kr. at tage et almindeligt kørekort – og nogle steder kan det endda være dyrere.
Da der kan være stor forskel på, hvad det koster at tage kørekort, er det en god idé at sammenligne priser hos en række køreskoler, inden du starter et forløb.
Når du indhenter priser hos forskellige køreskoler, bør du være opmærksom på, hvad prisen inkluderer. Hos nogle køreskoler er prisen nemlig inklusive køreprøven og det obligatoriske førstehjælpskursus, mens det hos andre køreskoler ikke er inkluderet i prisen.
Indeholder prisen kun lovpakken, hvilket omfatter de obligatoriske lektioner, er øvrige udgifter såsom førstehjælpskursus samt teori- og køreprøve ikke inkluderet. I så fald skal du, udover lovpakken, betale prisen for dette.
Indhenter og sammenligner du priser hos flere køreskoler, er du sikker på, at du finder det billigste kørekort.
Når du sammenligner priser på kørekort, bør du især være opmærksom på:
- Høj dumpeprocent
- Dårlige anmeldelser fra tidligere elever
Du skal altid tjekke dumpeprocent og anmeldelser hos de enkelte køreskoler, da pris og kvalitet sommetider hænger sammen.
Du bør være særlig opmærksom, hvis køreskolen har en meget høj dumpeprocent, eller hvis anmeldelserne peger på uforholdsmæssigt mange ekstra køretimer. Det kan nemlig ende med at øge den endelige pris på dit kørekort betydeligt.
Lån penge til kørekort som 18-årig
De fleste er omkring 18 år, når de begynder at tage kørekort. Det kan imidlertid være problematisk, hvis kørekortet skal finansieres gennem et lån til kørekort.
Selvom du i Danmark har lov til at optage lån, når du er fyldt 18 år, er det ikke alle banker og låneudbydere, som tilbyder lån til 18-årige. Det skyldes, at de færreste 18-årige har en hverken stor eller stabil indkomst, hvilket gør lånet mere usikkert for låneudbyderen.
Har du imidlertid en fast indkomst og styr på din økonomi, bør du godt kunne tage et lån som 18-årig.
Du kan med fordel lægge et budget for at få et overblik over, om din økonomi kan holde til en gældspost. Du bør som udgangspunkt ikke tage et lån, hvis du ikke har plads i økonomien til at betale gælden tilbage.
Hvad koster et lån til kørekort?
Det samlede beløb, du ender med at betale for et lån til kørekort, afhænger i høj grad af din økonomiske situation. Det er derfor forskelligt fra person til person, hvilket tilbud der gives på lån til kørekort.
Når låneudbydere beregner et lånetilbud, sker det nemlig ud fra en kreditvurdering af din økonomi. Derfor har dit budget, betalingshistorik og eksisterende gæld indflydelse på, hvilket lån du bliver tilbudt.
Betaler du eksempelvis i forvejen af på en gæld til et billån, kan det have indflydelse på, hvor stort et lånebeløb du bliver tilbudt.
Kreditvurdering ved lån til kørekort
En kreditvurdering vil ofte være mere eller mindre dybdegående afhængig af, hvor stort et lånebeløb du søger om.
Et lån til kørekort er et relativt lille lånebeløb, og derfor vil kreditvurderingen ikke være lige så dybdegående, som hvis du havde søgt om et større lånebeløb.
Du skal dog være opmærksom på, at du ikke må være registreret som dårlig betaler i et register som RKI, ligesom du skal have plads i dit budget til at betale lånet tilbage.
- Du skal have fast bopæl i Danmark
- Du er ikke registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
Tilbuddene, som du modtager, er foreløbige tilbud, som er forudsat, at oplysningerne, du har indtastet, er korrekte.
Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.
Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Samtidig garanteres lavest mulig rente og bedst mulige vilkår hos de banker, vi samarbejder med - det betyder, at du ikke vil kunne få et bedre tilbud ved at henvende dig direkte til bankerne, som vi samarbejder med.
Tilbuddene er heller ikke bindende, før du underskriver det endelige tilbud hos den valgte bank.
Typisk udbetales pengene allerede indenfor 1-3 dage fra den dag, du færdiggjorde tilbuddet med den valgte bank.
Du vælger selv tilbagebetalingstiden i ansøgningsskemaet.
Tilbagebetalingstiden påvirker den månedlige afbetaling på lånet, og derfor anbefales det at vælge en kortere tilbagebetalingstid ved lavere lånebeløb.
Kontakt din långiver/bank for nærmere information.